Ontdek Design Museum Den Bosch

Nu te zien
Keramiek in Quarantaine

Woon je in Den Bosch? Dan kan je nu komen kijken naar de etalagetentoonstelling Keramiek in Quarantaine. Topstukken uit onze keramiekcollectie zijn tentoongesteld achter de ramen van het museum op De Mortel. Alle werken staan op anderhalve meter afstand. Speciaal voor kinderen is er bij deze tentoonstelling een Homeschool Ontwerptool ontwikkeld met leuke kijk- en ontwerpopdrachten.

 

Download de Homeschool Ontwerptool

 
 
Binnenkort
 
De dag voor de opening van BodyDrift kregen we te horen dat alle musea in Nederland voor onbepaalde tijd zouden sluiten. Gelukkig zal de tentoonstelling na de heropening van het museum nog enkele maanden te zien zijn. Tot die tijd is het interessant om te zien dat de thema’s van de tentoonstelling (de toekomst van het menselijk lichaam) aansluiten bij de discussies die er rond de coronacrisis gevoerd worden. Er is daarom een serie filmpjes ontwikkeld waarin conservator, ontwerpers en medewerkers deze thema’s overdenken. In het eerste filmpje vertelt designer Bart Hess waarom het werk Future Day Spa van Lucy McRae juist nu zo relevant is.

 
 
 
 
Ook de tentoonstelling De poster is dood zal nog enkele maanden te zien zijn na de heropening van het museum. In deze tentoonstelling presenteren we het werk van acht ontwerpbureaus die een rol spelen in de opkomst van de digitale reclamevormgeving in de buitenruimte. We worden omringd door plaatjes: reclames vechten overal om onze aandacht. Maar waar posters vroeger stil stonden, wordt onze blik nu steeds vaker getrokken door bewegende beelden. De traditionele grafische vormgeving op papier wordt zo langzaamaan vervangen door motion design op schermen.
 
 
 
 
 
 
Al sinds de jaren tachtig verzamelt het museum keramiek, sieraden en beeldende kunst. De collectie bestaat ondertussen uit meer dan 6000 objecten. Jammer genoeg kunnen we daar maar een klein deel van tentoonstellen. Daarom hebben we onlangs onze collectiepaginavernieuwd. Je kunt nu makkelijker zoeken naar werken in de collectie. Op zoek naar inspiratie? Iedere paar maanden lichten we vier thema’s uit. Zo ontdek je nu de tien meest lenteachtige objecten uit de collectie, met werk van Picasso, Chagall, Schiaparelli, Jongerius en Sottsass.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK