Paradiso: Open Call voor het Small Museum

Wat maakt het leven de moeite waard? Paradiso roept kunstenaars en vormgevers op te reflecteren op deze vraag en op de innige relatie tussen schoonheid en troost. De open call loopt van 11 juni t/m 9 juli 2020. Geselecteerde werken worden tentoongesteld in het Small Museum, aan de voorgevel van Paradiso.
 
 
The Small Museum is het kleinste museum van Nederland en, wordt gefluisterd, zelfs ter wereld. Het museum huist in een van de mededelingenkastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte, compleet met parketvloer, egale bovenverlichting en achterwand in ‘Rijksmuseum-grijs’. In dit kleine museum exposeert Paradiso vernieuwende kunstwerken die een relatie hebben tot de populaire cultuur. Eerder exposeerden onder meer Lernert & Sander, Bart de Baets, Job, Joris & Marieke, Simon Wald-Lasowski, Our Polite Society en Paul Nassenstein in het museum.
 
 
Open Call ‘Van de schoonheid en de troost’
Het thema voor deze open call is gebaseerd op een tv-serie van Wim Kayzer uit het jaar 2000. De vraag ‘Vertel me wat dit leven de moeite waard maakt’ was de grondslag voor een zesentwintigdelige televisieserie waarin 26 mensen, werkzaam als schrijver, filosoof, wetenschapper, beeldend kunstenaar of musicus, reflecteerden op de innige relatie tussen schoonheid en troost.’ Deelnemers waren onder meer György Konrád, J.M. Coetzee, Germaine Greer en Jane Goodall.
 
Kunstenaars kunnen zich aanmelden met bestaand werk, met werk in uitvoering of werk dat speciaal voor The Small Museum is ontwikkeld. De open call loopt van 11 juni t/m 9 juli 2020. Geselecteerde werken worden twee maanden in het museum geëxposeerd. Daarnaast wordt het werk uitgelicht op alle online uitingen van Paradiso en de Small Museum. Ook wordt het werk gepubliceerd in het archief van het Small Museum. Meer informatie is te vinden op www.thesmallmuseum.nl.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK