VERNIEUWD MUSEUM VAN DE GEEST 1 JAAR

Op 24 november is het een jaar geleden dat het vernieuwde Museum van de Geest | Dolhuys is heropend. Dit viert het museum graag met jullie!

 

Na een grote verbouwing heeft het Museum van de Geest | Dolhuys in Haarlem een grote verandering ondergaan. Het museum stond anderhalf jaar volledig in de steigers. Naast dat er groot onderhoud nodig was aan het monumentale pand, is er nu ook een gloednieuwe entree en ontvangstruimte voor bezoekers.

Ook zijn er veel nieuwe werken te zien. De collectie bevat nu 700 jaar zorggeschiedenis én hedendaagse kunst. Daarnaast kun je verschillende routes lopen met de audiotour, bijvoorbeeld de Flow Slow Art Route of de Open Geest Route. Het vernieuwde museum werd op 24 november geopend door Koningin Màxima. Dit deed zij door het glas-in-lood raam van de kunstenaars Jennifer Tee en Jonas Ohlsson in de kapel te onthullen. Gevolgd door vele enthousiaste reacties.

 

Om deze mijlpaal te vieren kun je als bezoeker daarom met je ticket een gratis stuk taart komen eten in museumcafé Thuys. Dit geldt alleen op 24 november. Tot dan!

 

museumvandegeest.nl

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK