De lente is in volle bloei en dat betekent maar één ding voor muziekliefhebbers en vinylverzamelaars: Record Store Day 2024 staat voor de deur. Op zaterdag 20 april trappen de platenzaken alweer vroeg af met een line-up van activiteiten die je niet wilt missen. Dit wereldwijde vinylfeest is niet alleen een ode aan de onafhankelijke platenzaak, maar deze dag is ook het perfecte moment om je platencollectie uit te breiden. Onze vrienden van audiomerk Bowers & Wilkins zijn al decennia lang een toonaangevend merk in de geluids- en muziekproductie.Hieronder bespreken zij hun selectie van de niet-te-missen intieme live-optredens en exclusieve releases van Record Store Day 2024.

 

Concerto – Amsterdam

In Amsterdam kan je vrijwel niet om Concerto heen. Deze platenwinkel is inmiddels een begrip in binnen- en buitenland. Tijdens Record Store Day is Concerto vanaf 11:00 uur dan ook een smeltkroes van optredens en signeersessies van onder meer Typhoon, Brass Rave Unit en de recent in de spotlights getreden Hiqpy. Deze 4-koppige groep uit Amsterdam is na een reeks succesvolle concerten unaniem gekozen tot hét talent van Record Store Day.

 

Velvet Music – Amsterdam

Op nog geen 5 minuten fietsen van Concerto heeft Velvet Music ook een dagprogramma waar je u tegen zegt. Om 12:00 zie je hier de Amsterdamse formatie BRUUT!. In hun optredens schakelen zij moeiteloos tussen verschillende muzikale stijlen en genres, variërend van jazz en afrobeat tot drum-‘n-bass en rock. Later die dag verschijnt hier ook de Amsterdamse hiphoprapper Bob uit Zuid, onder meer bekend van zijn singles ‘Karpervissen’ en ‘Ik Huil Nooit’, die ongetwijfeld wat van zijn recent uitgekomen EP ‘Heilig’ zal laten horen.

 

De Plaatboef – Rotterdam

Bij de Plaatboef in Rotterdam krijg hoor je onder meer de Nederlandse popband Hiigo, het Belgische indiepoptalent Noa Lee en multi-instrumentalist Nelson ‘Chino’ Ayala, beter bekend als Indian Askin. Zij stonden de afgelopen jaren op de Zwarte Cross, Pinkpop, en de mainstage van Best Kept Secret. Mett hun derde studioalbum ‘Lonely Citizen’ hebben ze hun meest persoonlijke plaat tot nu toe uitgebracht.

 

Plato & Broese – Utrecht

In Utrecht krijg je bij platenfavoriet Plato onder meer concerten te zien van rockband Ziggy Splynt, The Föhns, het popduo Donna Blue en de Haagse postpunkdames van Coco Cocaine. Even verder om de hoek hoor je bij Broese De Toegift, The Stream, Marlene Bakker en Marien Dorleijn.

 

Patronaat Afterparty – Haarlem

Dit jaar wordt er voor het eerst ook een officiële afterparty georganiseerd om Record Store Day op muzikale wijze af te sluiten! Het feest begint om 19:30 en vindt plaats in de Patronaal in Haarlem. Hier zie je onder meer shows van POM, FIEP en M. Lucky. Wie weet loop je jouw favoriete artiest daar ook nog wel tegen het lijf!

 

Exclusieve vinylparels van Record Store Day ‘24

Zonder releases is er geen Record Store Day. Dit jaar pakt RSD groots uit met meer dan 400 exclusieve releases, zowel pareltjes van eigen bodem als internationale toppers. Bowers & Wilkins raadt onder meer deze selectie aan:

  • Ateez – World Ep.Fin : Will – COLOUR TBC
  • Bnnyhunna – SINTHA (Deluxe) LP
  • Clouseau – Brandweer / September
  • Hiqpy – Slachthuis Sessions
  • Sophie Straat – Gebroken Spiegels CD

 

Na een dag vol muzikale ontdekkingen wil je natuurlijk ook van je nieuwste aanwinsten en bestaande collectie kunnen genieten. Met de Bowers & Wilkins 600 Series S3-luidsprekers breng je jouw nieuwe muziekcollectie in een handomdraai tot leven. Dit setje audioperfectie (t.w.v. € 1.000) gebruikt technologie die het Britse audiomerk speciaal heeft ontwikkeld voor iconische studio’s zoals Abbey Road Studios in Londen. Zo ervaar je het geluid zoals de artiest het bij de opname bedoeld heeft. Dompel je onder in diepe bassen, rijke texturen en kristalheldere hoge tonen.

Record Store Day 2024 belooft weer een spektakel te worden voor elke muziekliefhebber. Dit is dé dag om je passie voor muziek, vinyl en ongeëvenaarde geluidskwaliteit te vieren. Zet 20 april in je agenda, maak je wishlist klaar en bereid je voor op een dag vol muzikale ontdekkingen.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK