CAPPELLA AMSTERDAM ZINGT KANON POKAJANEN

Ontdek deze maart opnieuw de magie van Arvo Pärts meesterwerk, Kanon Pokajanen (1997), dat ook dit jaar weer traditiegewijs wordt uitgevoerd door kamerkoor Cappella Amsterdam in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Voor het derde jaar op rij neemt chef-dirigent Daniel Reuss je mee op deze muzikale reis als geen ander die niet te missen is voor de liefhebber van koormuziek.

 

Kanon Pokajanen is een compositie van Arvo Pärt bestaande uit negen delen met indrukwekkende a capella muziek. Pärt combineert diepgang en emotie met eenvoud, en de muziek is gebaseerd op boete en berouw, volgens oude manuscripten. Het roept op tot bezinning en is sterk verbonden met religie en spiritualiteit, met teksten in het kerkslavisch.

Het middenschip van De Nieuwe Kerk Amsterdam biedt een imposante omgeving waarin dit monumentale stuk prachtig tot zijn recht komt. De akoestiek en ambiance van het vertrek zorgen samen niet alleen voor een indrukwekkende achtergrond, maar ook voor een onmisbare toevoeging aan de aangrijpende klanken van het koor.

Pärt schreef het werk voor het 750-jarig bestaan van de Keulse Dom in 1998. Cappella Amsterdam brengt dit meesterwerk opnieuw onder de aandacht en verwelkomt iedereen bij deze jaarlijkse uitvoeringen onder leiding van Daniel Reuss. Mis deze unieke kans niet om getuige te zijn van de prachtige vertolking van een meesterwerk die in maart 2024 in De Nieuwe Kerk wordt uitgevoerd.

“Cappella Amsterdam zette met Arvo Pärts boetepsalmen de tijd stil in De Nieuwe Kerk. Het publiek durfde nauwelijks adem te halen” – Het Parool

 

1 t/m 3 maart 2024 – DE NIEUWE KERK AMSTERDAM – cappellaamsterdam.nl

 

Foto © Melle Meivogel

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK