Castello Consort in de Waalse Kerk Haarlem

Het Castello Consort speelt op donderdagavond 30 juni een programma met 17de eeuwse muziek uit de Zuidelijke Nederlanden. Er zullen composities weerklinken van componisten die werkten aan het Brusselse hof, zoals de Vlaamse componisten Nicolaes à Kempis, Philipp van Wichel en Leonora Duarte. In Antwerpen werden rond dezelfde tijd grote collecties muziek gedrukt van beroemde Italiaanse componisten zoals Dario Castello en Biago Marini. Het Castello Consort verzamelde de mooiste (en vandaag zelden uitgevoerde) muziek, en presenteren het in hun programma Symphoniæ. 
 
Het Castello Consort is een ensemble voor 16de en 17de eeuwse muziek. De musici spelen op instrumenten of kopieën uit die tijd. Zo speelt Elise Dupont op een van der Sijde viool uit 1691, en Anne-Linde zal speciaal voor deze gelegenheid spelen op een Snoeck basviool (Brussel, ca. 1715). Beide instrumenten zijn beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Recent was het Castello Consort nog te horen in het Radio 4 Avondconcert. Daarnaast speelde ze op diverse vooraanstaande internationale festivals, waaronder de Internationale Händel-Festspiele in Göttingen (DE), het Beverley Early Music Festival (UK), het Festival d’Ambronay (FR), het Festival Barocco è il Mondo (IT), het BRQ Festival (fringe) in Vantaa (FI), de Kongsberg International Organ Summer (NO) en Festival Oude Muziek in Utrecht.
 
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem. Het concert begint om 20:30, kaarten zijn te koop via de website en aan de deur. 
 
Castello Consort: Elise Dupont & Sakura Goto (barokviool), Anne-Linde Visser (basviool en viola da gamba), Emma Huijsser (harp en blokfluit), Matthijs van der Moolen (baroktrombone), Giulio Quirici (theorbe).

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK