‘Cultuurtuin in concert’ met Pinksteren

Cultuurtuin Haarlem bestaat pas een half jaar maar heeft al vele honderden bezoekers getrokken door de fijne mix van culturele disciplines als film, theater, muziek en workshops beeldend. Bijna iedere laatste zondag van de maand is het weer Cultuurtuin zondag en kun je net als bij een festival kiezen uit allerlei culturele activiteiten op diverse plekken in Noord die maar €2,50 voor de workshops en €5 voor de andere activiteiten kosten. Zondag 28 mei is eerste Pinksterdag en ook dan is de Cultuurtuin geopend op locatie Verhalenhuis Haarlem. Die zondag staat muziek centraal met een Pinksterconcert en de film Tàr over een topdirigente.

 

U kunt 28 mei het grote Pinksterconcert bezoeken om 15.00 uur in de grote zaal met haar prachtige akoestiek met niemand minder dan het Oekraïense Trio Rusanovsky. Dit trio bestaat uit Leon Rusanovsky, voormalig solo-altist in het Nederlands Kamer Orkest, en zijn twee minstens even getalenteerde kinderen Julia en Arthur Rusanovsky. Zij treden op in binnen- en buitenland met hun muziekprogramma’s die bestaan uit klassiek repertoire afgewisseld met bekende volksliederen, tango’s, improvisatie en eigen composities. Zij presenteren een kleurrijk, levendig, melancholisch en emotioneel programma waarbij de viool, altviool, piano en gitaar in verschillende combinaties te horen zijn. Door subsidie van de Gemeente Haarlem is de toegang voor dit concert slechts €5 !

 

De film Tàr met de door Cate Blanchett gespeelde neurotische dirigente Lydia Tàr is te zien om 19.30 uur. Zij speelt de rol van de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving. Kaartjes voor deze film zijn ook slechts €5.

 

Uitgebreide informatie en reserveren voor het programma van zondag 28 mei kunt u op de website www.cultuurtuinhaarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK