Lakkshya Quartet komt naar Haarlem

Lakkshya is een kwartet dat muziek ten gehore brengt vanuit een rijke carnatische traditie. Vanuit deze traditie hebben de 4 musici een eigentijdse stijl ontwikkeld die op een unieke wijze voortborduurt op de oeroude Indiase artistieke expressie. De Musici spelen vanuit liefde en gevoel voor deze oeroude muziek. Ze kennen elkaar vanaf jongs af aan en je kunt zeggen dat een jeugddroom werkelijkheid is geworden. Hun droom was; Samen leven als muziekgroep en touren over de hele wereld om ambassadeurs te kunnen zijn van de met de paplepel ingegoten Indiase Carnatisch klassieke muziek.

 

Het Lakkshya kwartet heeft een breed scala aan concert uitvoeringen verzorgd in heel India, Europa, de VS en Oost-Afrika. Naast klassieke Zuid Indiase composities participeren ze ook in hedendaagse muziek en hebben ze gezamenlijke optredens verzorgd in combinatie met verschillende genres en kunstvormen. Het bijwonen van een concert van het kwartet wordt ervaren als een onvergetelijke ervaring, binnen de structuren van hun traditie improviseren de leden er lustig op los. Het werk gemaakt door Lakkshya is vaak het resultaat van een gelijke mate van plezier, experimenteren en matchen met de artistieke sfeer van de hele groep. Als collectief kijken ze er altijd naar uit om samen te werken met artiesten en een onvergetelijke ervaring voor hun publiek te creëren.

 

 

KJ Diliip (Viool) heeft het geluk gehad in een muzikale familie geboren te zijn. Zijn eerste opleiding was van zijn vader Shri. KJShyamasharma en grootvader Shri. KJKrishna Bhat, een ervaren zanger en violist. Hij onderging verder een vooropleiding bij viool meastro Padmabhushan Sangeetha Kalanidhi MSGopalakrishnan.

 

Ila Diliip (Zang en Viool): In de eerste plaats zangeres, maar ook als violiste staat ze haar mannetje. Voor Ila was het uiten van haar ideeën organisch door te zingen. Haar publiek beleeft een reis van een idyllische tulpentuin naar een enorme orkestrale symfonie. Ila is de onverschrokken melodie van lakkshya.

 

Sunaad Anoor (Percussie): Zijn muziek heeft als basis de Indiase Karnatische muziek, maar wordt ook beïnvloed door genres als Hindusthani, Jazz, Latin en volksmuziek. Hij staat bekend om zijn spontane Impro spel op het podium en hij heeft een heel eigen geluid.

 

Aman Mahajan (Piano): De Indiase pianist-componist Aman Mahajan speelt geïmproviseerde muziek als medium voor onderzoek, expressie en uitwisseling. Zijn werk is vaak reflectief, beïnvloed door een diversiteit aan traditionele en hedendaagse vormen van over de hele wereld.

 

11 Juni  aanvang 20:00 uur

entree 17,50 € aan de zaal 15 € in de voorverkoop.

Locatie: de Theaterzaal van Circus Hakim

Korte Verspronckweg 7 Haarlem

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK