Gamen in de concertzaal

Op donderdag 14 september 2023 zullen 1.500 basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8 uit Haarlem en omstreken kennis maken met live (orkest)muziek in de Grote Zaal van de PHIL. Dit doen ze aan de hand van twee concerten verzorgd door het Kennemer Jeugd Orkest met een programma gebaseerd op film- en videogamemuziek. Het concert wordt gepresenteerd door Joe van Burik, presentator van programma’s over videogames en technologie bij BNR Nieuwsradio.

 

Instrumenten vrij spelen
En niet alleen het repertoire is gericht op film en games: het hele concert is één grote videogame die de leerlingen samen moeten uitspelen. Doordat de kinderen opdrachten uitvoeren heeft dit effect op wat het orkest speelt. Lukt het de leerlingen om het concert helemaal ‘uit’ te spelen? Dit alles bij elkaar zorgt voor een unieke concertervaring voor de leerlingen, maar ook voor het Kennemer Jeugd Orkest zelf!

 

Kennemer Jeugd Orkest
Het Kennemer Jeugdorkest (KJO) is een symfonieorkest voor jongeren van 13 tot 18 jaar en telt gemiddeld 30-50 leden. De meeste leden hebben les op muziekscholen in regio Kennemerland of bij privédocenten. Onder de bezielende leiding van dirigent Matthijs Broers werken de orkestleden aan hun samenspel, techniek, interpretatie en persoonlijke stijl. Het KJO heeft de afgelopen jaren een sterke band opgebouwd met de PHIL. Voor dit bijzondere jubileum krijgt het orkest daarom een plek in het programma om zo Haarlemse jongeren de mogelijkheid te geven om op grote Nederlandse podia op te treden en hun talenten te kunnen ontwikkelen.

 

Presentator Joe van Burik
Joe van Burik is presentator en podcastmaker bij BNR Nieuwsradio, waar hij dagelijks het nieuws rond digitale technologie bespreekt. In zijn podcast All in the Game praat hij elke week met makers, liefhebbers en andere gasten uit de wereld van videogames. In het radioprogramma BNR Digitaal ontvangt hij met co-host Ben van der Burg prominente gasten om dieper in de gaan op andere actualiteiten in de wereld van tech, van AI tot cybersecurity.

 

Praktische informatie:
Donderdag 14 september 2023
Starttijden concerten: 10.00 uur en 13.00 uur
Grote Zaal PHIL Haarlem

Kennemer Jeugd Orkest
o.l.v. Matthijs Broers
Joe van Burik, presentator
Programma muziek uit o.a. Pokemon, Super Mario en Minecraft. En muziek uit films van Disney, Harry Potter, Pirates of the Caribbean en James Bond

 

Per concert 700 kinderen bovenbouw basisonderwijs
Let op: de concerten zijn alleen toegankelijk voor scholen en zijn uitverkocht.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK