Kunstlijn Haarlem 2023 twéé weekenden in het teken van Kunst en Liefde

Op 4-5 én 11-12 november 2023 vindt dit jaar de 37 editie van Kunstlijn Haarlem plaats. Dit jaar hebben bezoekers wederom twee weekeinden de gelegenheid een kijkje te nemen in ateliers, galeries, musea en meer. Op vrijdag 3 november om 20.00 uur wordt het evenement voor hedendaagse kunst feestelijk geopend in het Stadhuis aan de Grote Markt 2.

 

Kunstenaars openen weer hun atelierdeuren en tonen hun werk. Kunstliefhebbers zijn deze vier dagen in november tussen 11.00 uur en 17.00 uur van harte welkom. Kunstlijn Haarlem beoogt met het Kunstlijn-weekend beeldende kunst centraal te stellen, kunstenaars met kunstliefhebbers te verbinden en Haarlem met onverwachte en vernieuwde vergezichten te verrijken.

Het thema van Kunstlijn Haarlem 2023 is Liefde.

 

Uiteenlopend programma

Het Kunstlijn-weekend staat in het teken van hedendaagse kunst en de ontwikkelingen daarin. Met ruim 200 deelnemende kunstenaars, die hun werk tonen bij circa 140 ateliers, broedplaatsen, winkels, musea en galeries, komt iedere kunstliefhebber aan zijn trekken. Speciale tentoonstellingen zijn te zien in het Provinciehuis, de Kloostergangen, de Sociëteit Vereeniging, Noord Hollands Archief en in de Vishal. Ook vele galeries doen mee zoals Galerie Année, Naaiatelier Haarlem en Galerie KRUIS-WEG68. Nieuwe locaties dit jaar zijn de Koepel en het Slachthuis. Daarnaast zijn in de omliggende gemeenten Velsen en Heemstede tal van kunstenaarsateliers en tentoonstellingen te bezoeken.

Een overzichtstentoonstelling van het Kunstlijn-weekend is te zien in Kunst Centrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 van vrijdag 27 oktober tot en met zondag 12 november. Hier kunnen kunstliefhebbers zich voorbereiden op én nagenieten van het Kunstlijn-weekend.

 

Plattegrond

De plattegrond is te vinden in de Kunstlijner. Deze kunstkrant kan voorafgaande aan en tijdens het Kunstlijnweekend gratis worden afgehaald bij Kunst Centrum Haarlem, de VVV en andere Kunstlijn-locaties. Uitgebreide informatie over het aanbod tijdens de  Kunstlijnweekenden zijn te vinden op www.facebook.com/kunstlijn.haarlem en op www.kunstlijnhaarlem.nl. Op de feestelijke opening 3 november is publiek van harte welkom. Laatste nieuws over de opening wordt via de Kunstlijn-website en social media bekendgemaakt.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK