Maak kennis met Raoul Michel

Geboren en opgegroeid in een muzikaal gezin in Den Haag, met een moeder die bij zijn vader in de band zong. Voor Raoul is muziek altijd al onderdeel geweest van zijn leven. Een leven met de nodige tegenslagen. Op zijn 8e verloor hij zijn moeder en 10 jaar later zijn vader, allebei van de een op de andere dag. Vlak na het overlijden van zijn vader ging hij gitaar studeren aan het Conservatorium in Alkmaar (nu Haarlem), waar hij zich volledig op de muziek stortte. 

 

Na te zijn afgestudeerd en als gitarist met verschillende artiesten (oa. Boris, Jennie Lena, Waylon, Candy Dulfer, Postman) het podium te hebben gedeeld, besloot Raoul het sessiewerk achter zich te laten en volledig voor zijn eigen muziek te gaan, waarin hij positiviteit wil uitstralen en vooral de mooie kant van het leven belichten.

In februari 2019 releasde Raoul zijn debuut EP ‘Welkom in de Wereld’ tijdens een uitverkocht concert in het Patronaatcafé in Haarlem. De gelijknamige eerste single en tweede single ‘Geld Genoeg’ werden met veel lof ontvangen en zijn gedraaid op o.a. Radio 5, Radio 1 bij Frits Spits én op 3FM.

3 maanden na de release van zijn debuut EP stond Raoul in de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. In februari 2020 daagde hij zichzelf uit door elke dag een nummer te schrijven. Hiermee wekte hij de aandacht van onder andere Radio 2, waar hij live zijn op die dag geschreven nummer ‘Dan ben jij Daar’ mocht spelen. In maart verzorgde Raoul het voorprogramma van Ruben Annink tijdens diens uitverkochte clubtour.

Op 9 oktober kwam zijn nieuwe single ‘Het Water Komt’ uit, waarvoor hij een samenwerking met Sterre Weldring aanging. Het nummer en de videoclip (geschoten door Sander van Weert), zijn gebaseerd op het gelijknamige korte boek van Rutger Bregman.

Raoul deed mee met een nieuw televisieprogramma ‘Hit The Road’; een muzikale roadtrip, waar het verhaal centraal staat en de muziek dit ondersteunt. Hij stond in de finale waar hij zijn eigen nummer, geschreven met Wiebe Eijhusen (Maestro Mikel) ‘Niet Te Breken’ speelde.

 

WWW.RAOULMICHEL.COM

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK