Nederlands Blazers Ensemble brengt muzikale ode aan de vrede

Het NBE (Nederlands Blazers Ensemble) en Stichting Vluchteling organiseren samen met TivoliVredenburg een bijzondere viering van de Internationale Dag van de Vrede. Op donderdag 21 september a.s. komen artiesten uit de hele wereld samen om met de Blazers te laten horen en zien hoe belangrijk vrede is. Juist nu!

 

Ter gelegenheid van dit concert treden artiesten op die zelf gevlucht zijn uit oorlogsgebieden. Zo speelt de Oekraïense zangeres Mariana Sadovska samen met het NBE, evenals zanger en toetsenist Hoosam Musa uit Soedan en qanun-speler Shaza Manla en Ghaeth Almaghoot op duduk (beiden uit Syrië). Ook treedt het koor Consensus Vocalis op o.l.v. Béni Csillag en het TARAB choir o.l.v. Majed Saraydeen. Een mooi voorbeeld van verbinding door muziek, want dit laatste koor bestaat uit dertig muzikanten van wel zeven verschillende nationaliteiten.

Via een groot scherm spelen en zingen daarnaast muzikanten vanuit vluchtelingenkampen in Bangladesh, Democratische Republiek Congo en Curaçao samen met het NBE. Vanuit de Grote Zaal van TivoliVredenburg staat het publiek zo direct in verbinding met het weerbarstige leven in de opvangkampen, maar ervaart ook de creativiteit, muzikaliteit en het doorzettingsvermogen van de mensen die er wonen. Dat beaamt ook Benoit de Gryse, hoofd Programma’s & Beleid van Stichting Vluchteling: “Via de universele taal van beeld en muziek zetten we samen met het NBE, mensen op de vlucht letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers. Zo belichten we de zorgelijke actualiteit en laten tegelijkertijd de moed en veerkracht zien waarmee gevluchte mensen er alles aan doen om hun leven, ondanks de omstandigheden, door te laten gaan.”

 

De Dag van de Vrede 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Vluchteling, TivoliVredenburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 1999, Lerak Foundation, Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds & Stichting Vluchtelingen Toverfluit.

 

* Dag van de Vrede (try-out)  – woensdag 20 september – 20.30 uur – Podium Mozaïek (Amsterdam, Uitverkocht)
* Dag van de Vrede – donderdag 21 september – 20.00 uur – TivoliVredenburg (Utrecht)

Bestel kaarten

 

Foto © Peter Lodders

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK