Nederlands Blazers Ensemble geeft benefietconcert voor Oekraïne

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) geeft op zondag 13 maart in Philharmonie Haarlem een benefietconcert voor Oekraïne. Het NBE speelt de voorstelling Van de Lach en de Traan, de opbrengst gaat naar Stichting Vluchteling, giro 555.

 

“Het initiatief komt voort uit het machteloze gevoel dat we bij het NBE hebben over de vreselijke oorlog in Oekraïne. Meer dan 600.000 mensen zijn het land inmiddels ontvlucht”, zegt artistiek leider Bart Schneemann.  „We vroegen ons af wat we als musici konden doen. In deze ongekend spannende tijd grijpen we naar ons krachtigste wapen: muziek. Door het organiseren van een benefietconcert willen we de Oekraïners een hart onder de riem steken en hen financieel bijstaan. Dat kunnen wij doen door muziek te spelen die recht uit het hart komt. Klanken die ráken.”

 

Ode aan de vrede – juist nu
Het Nederlands Blazers Ensemble heeft een hechte samenwerking met Stichting Vluchteling. Samen brengen zij elk jaar op de Dag van de Vrede een muzikale ode aan de vrede en vragen ze via hun concerten aandacht voor de miljoenen vluchtelingen in de wereld.

 

De benefiet op zondag 13 maart begint om 20.00 uur in de Philharmonie in Haarlem. Tickets zijn hier te bestellen.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK