Philharmonie en Stadsschouwburg Haarlem uitgelicht april 2014

Godfather Rob de Nijs
Zonder Rob de Nijs geen Marco Borsato, Guus Meeuwis en noem ze maar op. Alle op dit moment populaire Nederlandstalige popzangers zijn schatplichtig aan de zeventigjarige ‘’jongen’’ uit Amsterdam Oost. In het buitenland zou de Nijs al lang een rits van standbeelden hebben maar we nu eenmaal in Nederland. Zijn succes dankt de Nijs aan zijn passie, perfectionisme en talent. Zijn stem heeft alleen maar aan diepgang gewonnen. Dat constateerde ook de pers die begin dit jaar aanwezig was bij zijn optreden in Carré ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag. Dit seizoen doet hij samen met zijn fantastische band ook Haarlem aan. Natuurlijk worden de hits gespeeld, maar de zanger verrast ook met iets minder bekende liedjes uit zijn repertoire. Van Alle Tijden, want dat is Rob de Nijs.
vrijdag 4 april – 20.15u Stadsschouwburg

Theaterrevue met o.a. Theo Nijland en Daniël Arends
Stand-up comedians, liedjeszangers en cabaretiers toeren meestal in hun eentje door het land. Maar het komend voorjaar worden de krachten gebundeld. Niet omdat de leden van De Elite eenzaam zijn, maar omdat ze elkaar bewonderen, zich aan elkaar gewaagd voelen en elkaar willen uitdagen. Wat hebben ze zoal te bieden? Verbaal jongleren, een waanzinscène, een verdwijntruc, een sprekende plant, diverse levensbeschouwelijke tussendoortjes, een vrouw met twee borsten en vooral veel knetterende live muziek. Met Daniël Arends, Theo Nijland, Peter van Rooijen, Daniël Samkalden & Maartje Teussink.
zaterdag 12 april – 20.15u Stadsschouwburg

Hadewych Minis kan alles!
Terwijl Hadewych Minis op dit moment ook nog schittert in Welkom in het Bos van Alex van Warmerdam belicht zij in Club Phil een andere kant van haar artistieke leven, namelijk de popmuziek. Samen met drummer Jan van Eerd zingt en bast Hadewych op deze avond ongetwijfeld haar culthits Invite You en Chuck. Haar eerste CD is goed ontvangen. Hadewych (1977) studeerde in 1999 af aan de Toneelacademie in Maastricht en speelde daarna bij o.a. ZT Hollandia, Toneelgroep Amsterdam, in de musical Hij gelooft in mij. Zij speelt ook Maxima in de met de Gouden Kalf bekroonde televisieserie De Kroon en was in Cannes te bewonderen in de speelfilm Borgman. Kortom een veelzijdig artiest.
dinsdag 15 april – 21.00u Philharmonie

Het sprookje van Karsu Dönmez
De carrière Karsu Dönmez is een echt sprookje. Vanaf haar veertiende trad zij regelmatig op in het Turkse restaurant van haar vader in het Amsterdamse De Pijp. Op haar 17e kreeg zij grote bekendheid toen ze werd uitgenodigd op te treden in Carnegie Hall in New York. Veel televisieoptredens en concerten volgden. De plotselinge carrière van Karsu Dönmez was aanleiding voor regisseur Mercedes Stalenhoef de documentaire Karsu: I hide a secret te maken. Al op zeer jonge leeftijd raakte Karsu Dönmez gefascineerd door pianomuziek. Op haar zevende krijgt ze haar eerste lessen. Al snel is ze in staat om klassieke stukken van Chopin, Mozart, Bach en Beethoven te spelen, naast traditionele Turkse composities en moderne jazz. Haar stem ontdekt ze pas jaren later, bijna per ongeluk, als ze meedoet aan een schoolwedstrijd. Ze heeft een zeer volwassen stemgeluid, als je de ogen sluit lijkt het alsof er een ‘Big Mama’ uit de hoogtijdagen van de Amerikaanse jazz op het podium staat.
vrijdag 18 april – 21.00u Philharmonie

Frank Boeijen vindt zichzelf uit
Voor Frank Boeijen is het vanzelfsprekend dat hij zich voor elke theatertour muzikaal opnieuw uitvindt, met gedurfde liedjeskeuzes en verrassende arrangementen. Hij schept op de bühne een zinnenprikkelende wereld waarin het als toeschouwer heerlijk vertoeven is. Hij staat op het podium met getalenteerde broeders, zoals de Groene Amsterdammer omschrijft: ‘Zijn muzikanten kleuren in en bij, plaatsen accenten en bouwen sfeer. Het zijn uitstekende muzikanten, vanwege hun spel, maar ook vanwege hun beheersing… wegwijzers naar het middelpunt: Boeijens stem, en wat die zingt.’
woensdag 23 april – 20.15u Stadsschouwburg

Heerlijke tragikomedie
Frank Houtappels schreef ’t Spaanse Schaep, Gooische Vrouwen en de speelfilm Chez Nous. Gelukkig vond hij het nu, vijf jaar na zijn laatste toneelstuk Hotel Atlantico, weer tijd voor Afterparty. Drie vrouwen (Carine Crutzen, Marie-Louise Stheins en Renée Fokker) zien elkaar na veertig jaar terug. Een heftige reünie op een Marokkaanse vakantieadres, want zij delen een geheim. Ooit besloten zij een ingrijpende wending te geven aan hun leven in hun zoektocht naar geluk. Heeft die cruciale beslissing hen gebracht wat ze ervan hadden verwacht? Afterparty is een tragikomedie over vriendschap, vrouwelijkheid en verlangen
donderdag 24 april – 20.15u Stadsschouwburg

WENDE verlegt haar grenzen
Wende Snijders komt na een rustige periode terug in het theater met een zeer vernieuwend theaterconcert. Een filmisch concert waarin de werelden van theater, pop- en elektronische muziek samensmelten. In een combinatie van zang, muziek, dans, performance en beeld, uit Wende haar verlangen om met open vizier nieuwe uitdagingen en emoties aan te gaan. Last Resistance is een theatraal concert rond de door Wende zelf geschreven nummers van het gelijknamige album.
dinsdag 22april – 20.15u Stadsschouwburg

Russische cellisten spelen wonderschoon
Eén van de leukste zondagmiddagbestedingen in Haarlem zijn de tapasconcerten in de Philharmonie. Klassieke concerten van ca een uur en na afloop tapas en een glas wijn van het huis. Op zondag 27 april is het de beurt aan het Rastrelli Cello Quartet. Dit kwartet
heeft zijn thuisbasis in St. Petersburg. De Rastrelli’s hebben sinds hun oprichting in 2002 concerten gegeven op alle grote Europese podia. In 2009 werd de cd Cello in Classic genomineerd voor een Grammy en onderscheiden met een eervolle tweede prijs. Het programma is een heerlijke mix van klassieke meesterwerken van Saint-Saëns, Rachmaninov, Tchaikovsky en uitstapjes naar Gershwin en Popper.
zondag 27 april – 15.15u Philharmonie

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK