Ontspanning bij Opia Yoga

Yoga komt van het woord ‘yuj’ en betekent verbinding of juk. Het is de leer van de verbinding van tegenstellingen zoals van lichaam en geest en van onwetendheid en bewustzijn. Uitkrant Haarlem sprak ontspannen met oprichtster van Opia Yoga, Lineke Verrips, over haar missie.

Hoe lang bestaat Opia Yoga al en wat betekent de naam eigenlijk?
Officieel geef ik twaalf jaar les en bestaat de naam Opia vijf jaar. Die naam kwam toen ik mijn school vestigde in de Egelantier op de Gasthuisvest in Haarlem Centrum. Daar heb ik tot mijn grote vreugde de beschikking over een prachtig grote, hoge zaal met uitzicht op de tuin. De naam Opia is Latijn voor overvloed. Mensen vragen me vaak naar het waarom van die naam. “Het lijkt op opa en opium…”. Maar als je opa als symbool ziet voor wijsheid en opium voor geestverruimend dan klopt het misschien beter. Het is vooral de mooie klank waar ik tot aangetrokken werd.

Mensen hebben het erg druk en stress is een vaak gehoorde klacht tegenwoordig. Hoe help je mensen om ontspanning en balans te vinden?
Mijn missie in de yogalessen die ik geef is een op fysiek niveau een rechte, krachtige en soepele rug en op mentaal niveau is dat het inzichtelijk maken en ontspannen van de gewoonte (gedachte- en beweging) patronen. Zo kun je merken dat het omgaan met spanning op elk niveau beter te hanteren is, hoe je kunt ontspannen en dat daardoor het leven in de positieve zin verandert. Meer balans en vrijheid voor lichaam en geest.

Het seizoen is in augustus begonnen; kunnen mensen zich nog bij je inschrijven?
Geïnteresseerden kunnen gewoon zonder aanmelding meedoen aan een van de wekelijkse elf yogalessen. Tijdens de zomerstop zijn er buiten yogalessen georganiseerd. Zowel op het strand als in het park konden liefhebbers meedoen aan deze buiten-yoga sessies. Ook in de herfstvakantie staat een geheel verzorgde yogaweek naar Frankrijk in de planning!

Opia Yoga, Gasthuisvest 47, Haarlem T 06 187 44 736
www.opia.nl info@opia.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »