Le Champion lanceert Le Champion App

Sportorganisatie Le Champion heeft voor haar fiets, hardloop- en wandelevenementen een Le Champion App ontwikkeld. In deze nieuwe omgeving kunnen deelnemers en supporters genieten van de ultieme sportbeleving vóór, tijdens en ná de evenementen. Van live tracking tot belangrijke evenementinformatie en trainingstips. De nuttige functionaliteiten zorgen voor een nog leukere deelname en perfecte voorbereiding. De app is te downloaden in de App en Play Store.

 

De Le Champion App is een overkoepelende app, waarin alle evenementen van de sportorganisatie gebundeld zijn. Deelnemers kunnen zich hier inschrijven, specifieke evenementinformatie bekijken en de uiteindelijke sportieve prestatie bekijken.

Voor Le Champion is dit opnieuw een mooie beweging op het gebied van digitalisering. In het verleden konden deelnemers van Le Champion-evenementen alleen gebruikmaken van een evenement-app bij grote evenementen, zoals de Dam tot Damloop, TCS Amsterdam Marathon en Egmond-Pier-Egmond. Nu zijn alle evenementen gebundeld in de nieuwe Le Champion App.

 

Missie
Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion is enthousiast: “Zoveel mogelijk mensen inspireren om te sporten en te bewegen, dat is de maatschappelijke missie van Le Champion. Dat is nu belangrijker dan ooit. Met onze activiteiten houden we jong en oud vitaal en in conditie, zowel geestelijk als lichamelijk. Wij stimuleren mensen graag tot een gezonde levensstijl. Juist nu zijn wij super gemotiveerd om mensen in beweging te brengen, of dat nu met onze fysieke evenementen is, met virtuele alternatieven of in een hybride toekomst. De nieuwe Le Champion App gaat daar zeker aan bijdragen. Met dit platform krijgen gebruikers naast alle eerdergenoemde functionaliteiten ook extra’s op het gebied van virtuele evenementen, voedingstips en trainingsprogramma’s. We zijn dan ook trots en blij dat we op het gebied van digitalisering deze grote stap vooruit kunnen maken.”

Le Champion wil voor alle drie de disciplines – fietsen, hardlopen en wandelen – relevante content in de app aanbieden. Onlangs is er ook een samenwerking beklonken met JOIN, een trainingsapp voor wielrenners met schema’s en workouts. Deze relevante content is beschikbaar voor de app-gebruikers van Le Champion.

 

Samenwerking Sportunity
Niels Schut, directeur van digitaal sportmarketingbureau Sportunity: “Door de gedeelde drive, missie en passie van Sportunity en Le Champion voel je dat dit een basis is voor een succesvolle en langdurige samenwerking. Met de Le Champion App willen we deelnemers aan de (virtuele en fysieke) events van Le Champion zowel voor, tijdens als na hun event een geweldige beleving bieden en zoveel mogelijk Nederlanders gedurende het hele jaar in beweging brengen en verbinden. We willen komende jaren de app graag uitbreiden met gave nieuwe functionaliteiten.”

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK