DE MEERSE BOMVOL PRACHTIGE VOORSTELLINGEN

Het nieuwe seizoen van Schouwburg De Meerse in Hoofddorp staat voor de deur. In het seizoen 2022 – 2023 dat in het weekend van 2 september van start gaat, staat het hele theaterteam klaar om hun gasten met open armen te ontvangen bij zorgvuldig uitgezochte producties. Met ruim 300 voorstellingen is er voor elk wat wils.  “Omdat we – door eerdere seizoenen – weten waar onze gasten van houden of omdat we denken dat ze er van kunnen gáán houden. Want met het jaarlijks stoppen van enkele geliefde namen uit het vak, blijft het belangrijk voor de jongere garde artiesten publiek op te bouwen. En niemand weet natuurlijk precies bij het begin van een carrière hoe die er over 10 jaar uit zal zien.” – aldus Katja Brenninkmeijer (programmeur De Meerse).

 

De Meerse heeft zo goed als alle toerende top cabaretiers op hun planken weten te krijgen komend seizoen. “We zien – in tegenstelling tot alle negatieve berichten uit het land – dat de inwoners uit Haarlemmermeer en omstreken echt behoefte hebben aan een volledig avondje uit en de weg gelukkig nog steeds goed weten te vinden naar De Meerse. We mogen ook best zeggen dat wij een zeer goed en enthousiast team hebben en krijgen van onze gasten dus ook een 8 als het gaat om onze gastvrijheid en beleving” – meldt Eugenie Schaefers (Marketing & Communicatie) naar aanleiding van het laatste onderzoek.  

Voor de jongste bezoekers is er goed nieuws want dit jaar zijn er zelfs twee Peuterfestivals, één in september 2022 en één in februari 2023. Iedere maand zijn er ook jeugdvoorstellingen voor de grotere kinderen. In het genre Toneel zijn er weer kluchten, repertoiretoneel, vele aantrekkelijke vrije producties en veelbelovende voorstellingen met top acteurs. In het genre Dans verwelkomt De Meerse onder andere Scapino Ballet, Conny Janssen Danst maar ook Igoné de Jongh, de meest bejubelde en gelauwerde prima ballerina van ons land en een grote inspiratiebron voor zowel publiek als choreografen. De Theaterconcerten bestaan vooral uit tributes, maar ze hebben ook altijd artiesten met hun eigen repertoire. Dit jaar is het bijzonder dat drie Frontm3n van weleer hun eigen muziek komen zingen met een tributeband. De klassieke muziek blijft op zondagmiddag in Het Oude Raadhuis.

Het theater speelt ook in op het verzoek van gasten om naast zondagmiddagvoorstellingen ook op de dinsdagmiddag voorstellingen te laten zien. Zo komen o.a. Debby Petter en de hilarische Annick Boer hun voorstellingen op dinsdagmiddag spelen.

Ieder jaar heeft De Meerse ook aandacht en ruimte voor de professionals en eigen kweek uit Haarlemmermeer. Jantijn Prins komt met de Hermannen voor iedereen vanaf 6 jaar en Dennis Kivit organiseert dit jaar een bijzonder concert dat je liggend kan bijwonen.

 

De seizoensbrochure 2022 – 2023 is in de week van 15 augustus gratis af te halen in Het Cultuurgebouw/De Meerse. Op zondagmiddag 4 september is er in De Meerse een Preview middag met optredens en toelichting over het nieuwe seizoen van programmeur Katja Brenninkmeijer. Deze middag kost slechts €7,50 incl. drankje en is voor iedereen toegankelijk. Voor tickets ga je naar www.demeerse.nl

 

 

Foto © Jaap Reedijk

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK