De Nacht van de Poëzie on tour

Dit jaar vindt de 40e editie van het mooiste poëziefeest van Neder­land, De Nacht van de Poëzie, plaats. Om dat te vieren pakt het Internationaal Literatuur Festival Utrecht (ILFU) groots uit met de heerlijk megalomane tweeweken-durende manifestatie 1000 Dichters.

 

Op 24 september is de aftrap van 1000 Dichters tijdens de Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburgplein met de officiële beëdiging van de nieuwe Dichter des Vaderlands: Babs Gons. Haar eerste gedicht zal het officiële startsein zijn van twee weken onophoudelijk voordrachtsplezier waar iedereen naar kan komen luisteren en dus ook zelf aan kan deelnemen. Daarna volgt een tournee van twee weken langs boekhandels in alle provincies in het land en keert de karavaan op 7 oktober weer terug naar Utrecht voor de duizendste dichter en ‘s avonds natuurlijk de 40ste Nacht van de Poëzie. Overal lezen tientallen mensen hun eigen gedichten of die van een ander om ons te ontroeren en amuseren met de kracht en de schoonheid van het mooiste literaire genre dat we tot onze beschikking hebben: de poëzie. Naast de aangemelde dichters zijn er ook optredens van bekende dichters, voorlezers en muzikanten. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor een plaats en tijdstip naar keuze om ofwel een gedicht van eigen hand ofwel een favoriet gedicht van een andere dichter voor te lezen. Deelname en toegang zijn overal gratis.

De 1000 Dichters tournee doet op maandag 25 september Haarlem aan, in boekhandel De Vries Van Stockum, Jacobijnestraat 7, van 12:00 tot 17:00 uur. Kijk op www.ilfu.com voor het programma. Alle optredens zijn ook online per livestream te volgen en terug te zien.

 

Over ILFU

Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 7 oktober 2023, met onder meer het NK Poetry Slam, de Utrechtse Boekenmarkt, Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 40ste Nacht van de Poëzie. Bekijk het hele festivalprogramma op ilfu.com

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK