Erik van Muiswinkel in de Haarlemse kerstmusical Moby Dick

Erik van Muiswinkel treedt aan als kapitein Ahab in Moby Dick, de kerstmusical van Stadsschouwburg Haarlem. Vanaf 22 december speelt hij in een regie van Leopold Witte, samen met zijn dochter Emma van Muiswinkel en Club Kenau in een geheel eigen interpretatie van de walvisklassieker van Herman Melville. Een muzikale familievoorstelling voor iedereen van 8 tot 108 jaar.

 

Nieuw talent en ouwe rot
“Ik verheug me er nu al op om voor het eerst professioneel met mijn dochter op de planken te staan. Het talent van haar en haar generatiegenoten is voor een ouwe rot als ik een soort levenselixer. Met jong en oud, voor jong en oud, gaan we Haarlem een heel origineel kerstverhaal cadeau geven” aldus Erik van Muiswinkel.

 

Traditie van kerstproducties in Stadsschouwburg Haarlem
In 2011 speelde Erik van Muiswinkel de hoofdrol in de allereerste editie van de tweejaarlijkse kerstproductie Scrooge Haarlem. In 2019 maakte Club Kenau de kerstproductie ‘Hemels Haarlem’. Deze kerst is de cirkel rond en staan ze samen in de nieuwste kerstproductie van Stadsschouwburg Haarlem.

 

Spannend en sprookjesachtig tegelijk
De musical Moby Dick wordt een spannend verhaal, met humor, met bizarre personages, met prachtige liedjes in een sprookjesachtig decor. De onzekere Ismael speelt de tweede vis van links in het kerststuk op school. Plotseling komt hij terecht in een magische wereld die verdacht veel lijkt op die van Herman Melville’s Moby Dick. Hij maakt nieuwe vrienden, maar ook een vijand: de boze en verbitterde Kapitein Ahab, die op de walvis Moby Dick wil gaan jagen.

 

Edwin van Balken, directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem:
“Ik heb enorm veel zin in deze kerstmusical bomvol muziek en in de samenwerking met de Van Muiswinkels, onze eigen Club Kenau, Leopold Witte en de award winning ontwerpster Dieuweke van Reij. De hele familie kan aanschuiven bij deze vrolijke kerstdis met een vleugje magie op het menu.”

 

Moby Dick, de kerstmusical is vanaf 22 december exclusief te zien in Stadsschouwburg Haarlem. Voor meer informatie: www.stadsschouwburghaarlem.nl/mobydick

 

Moby Dick is mede mogelijk gemaakt door gemeente Haarlem, Prins Bernard Cultuurfonds, Nolte Stichting.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK