HERMAN VAN VEEN SPEELT 600STE VOORSTELLING IN CARRÉ

Herman van Veen komt met zijn ensemble naar Carré met De Voorstelling. Vanaf 25 oktober speelt hij 28 keer waarvan op 12 januari 2024 voor de 600e keer. Een unieke mijlpaal; in de 135-jarige geschiedenis van dit koninklijke theater heeft geen enkele artiest zo vaak op het toneel van Carré gestaan.

 

Van Veen maakte zijn solodebuut in Carré 52 jaar geleden, in 1971 met de voorstelling Harlekijn. Hierin toonde hij zijn typerende mix van muziek, poëzie, kleinkunst, dans en visuele elementen. Hierna volgden nog tientallen programma’s, waaronder De zaal is er (1986), Alles in de wind (1996) Nederlanders in Carré (2008) en Kersvers (2014). 

 

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: 

“Ongelofelijk hoe Herman de lat maar blijft verleggen en elke avond bijzonder maakt, telkens weer. Vol trots heb ik hem symbolisch de sleutel van Carré overhandigd – ook daarin is Herman uniek. We verheugen ons op deze nieuwe mijlpaal.”

 

Van Veen brak twee jaar geleden het ‘record’ van het grootste aantal solo-optredens in Carré. Daarvoor ontving hij de lat van Carré uit handen van Madeleine van der Zwaan. Het oude record stond op naam van Toon Hermans, die in totaal 556 keer solo op het iconische toneel stond. Dit viel samen met het heugelijke feit van 50 jaar in Carré, gesymboliseerd in 50 gouden ballonnen.   

De groep artiesten die de afgelopen eeuw honderden keren op het toneel van Carré stond is beperkt. Onder Hermans en Van Veen staan in het ‘klassement’ onder anderen Freek de Jonge, Paul van Vliet, Youp van ’t Hek en Jochem Myjer. Het is Carré-traditie om een honderdtal voorstellingen met de welbekende rode ballon te vieren. Vanaf 12 januari 2024 zal Van Veen officieel koploper zijn met 600 voorstellingen in Carré.

 

De mijlpalen van Herman van Veen in Carré op een rij:

Herman van Veen 500 x Carré– 25 november 2014

  Herman van Veen 50 jaar in Carré – 1971 – 2021

  De lat van Carré – Herman van Veen 561 x – 29 juli 2021

Binnenkort:

  Herman van Veen 600 x in Carré – 12 januari 2024

 

Vrijdag 27 oktober verschijnt Van Veens nieuwe verzamelalbum In Vogelvlucht 3. Het verschijnt in verschillende versies: onder andere als enkele LP en CD. De bloemlezing wordt gepresenteerd in Carré vanaf 25 oktober gedurende zijn concertreeks De Voorstelling. Bovendien wordt Hermans 600ste optreden gevierd met een exclusieve release van In Vogelvlucht 3 op transparant geel vinyl in een gelimiteerde oplage van 600 stuks. Deze is alleen via Carré te verkrijgen. Bovendien zal dan zijn nieuwste boek Seizoenen verschijnen, waarmee hij op zijn geheel eigen wijze een ode brengt aan het leven en de tijd.

 

WWW.CARRE.NL

 

Foto © Jesse Willems

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK