Kaartverkoop nieuwe seizoen Philharmonie gestart

De kaartverkoop voor de concerten in seizoen 2022-2023 in de Philharmonie is gestart. Op 25 april jl. lichtten algemeen directeur Edwin van Balken en de programmeurs Liesbeth den Boer en Laura Marcus het programma toe tijdens de seizoenspresentatie. Violiste en Artist in Residence, Simone Lamsma, Bart Schneemann, artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble en gitaarvirtuoos Mart Hillen gaven inhoudelijk en muzikaal een vooruitblik op wat er komen gaat.

 

Het nieuwe seizoen
Het seizoen biedt op dit moment al meer dan 100 concerten. Voor liefhebbers van klassiek en hedendaagse muziek zijn de vertrouwde klassieke series als Meesters aan het Klavier, Tapasconcerten en de Strijkkwartetten terug van weggeweest én met korting te bestellen. Het Nederlands Philharmonisch Orkest komt maar liefst vijf keer langs in Haarlem. Met Club Phil biedt de Philharmonie een mooie en avontuurlijke avond hedendaagse klassieke muziek. Simone Lamsma is Artist in Residence en tijdens De 48 uur van Poulenc & Satie hoor je een weekend lang muziek van deze twee componisten.

 

Het komende seizoen is veel ruimte voor popmuziek met Nederlandse artiesten waaronder LAKSHMI, Blaudzun, Ilse DeLange, HAEVN en Waylon. Ook internationale popartiesten weten in toenemende mate hun weg naar de Philharmonie te vinden, zoals Madeleine Peyroux en Peter Frampton. De tweede editie van het Alles is Nu Festivalzal plaatsvinden op 16 en 17 december, dat samen met het Patronaat wordt georganiseerd. Met andere Haarlemse culturele instellingen wordt op 20 en 21 januari het nieuwe festival BORING gelanceerd; ‘A Vibrant Music, Art and Theater festival’.

 

“We pakken aankomend seizoen weer als vanouds flink uit met een waanzinnig mooi programma. Naast het vertrouwde klassiek nu met nog meer nationale en internationale popmuziek. Houd onze website in de gaten, want er komen steeds weer nieuwe concerten bij”,  aldus Edwin van Balken, algemeen directeur Philharmonie Haarlem.

 

Informatie en kaartverkoop www.philharmoniehaarlem.nl

 

 

Foto: Simone Lamsma © Otto van den Toorn

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK