MALLE BABBE op voorplein Stadsschouwburg in première

Volgens traditie opent de Haarlemse Stadsschouwburg ook dit culturele seizoen in de buitenlucht: op vrijdag 26 augustus jl. was hier de première van de muzikale zomerkomedie MALLE BABBE te zien. De makers spelen tot en met 11 september a.s. een eigen versie van een oer-Haarlems verhaal op het voorplein, het balkon en zelfs het dak van de Stadsschouwburg. “De magie van de invallende schemering, de energie van deze jonge makers en de Haarlemse ‘couleur locale’ van het verhaal maken het een heerlijke theaterbelevenis voor jong en oud, ook omdat je alles perfect hoort via een eigen koptelefoon”, aldus directeur Edwin van Balken.

 

MALLE BABBE
Muziektheatergezelschap Club Kenau, bestaand uit Marlies Bosmans, Emma van Muiswinkel, Bart Sietsema en Jasper van Hofwegen, werken samen met acteur David Van Uuden, en drie studenten in opleiding om nieuw talent een podium te geven. De makers doken in de geschiedenis van het Dolhuys waar Malle Babbe bewoonster was. Het verhaal voert ons terug naar het leven in de zeventiende eeuwse “huis voor krankzinnigheid”. De bewoners Malle Babbe, Verdonck, Pekelharing, Isa, Sophie du flo en Napoleon helpen Pieter Hals zichzelf te aanvaarden zoals hij is, nadat zijn vader, Frans Hals, hem naar het Dolhuys heeft gestuurd. De grote schilder schaamt zich voor zijn zoon die een beetje anders is dan ‘normaal’. Malle Babbe voorziet de schilder van informatie in ruil voor een portret van haar.

 

Haarlems genieten met een boodschap
Club Kenau wil met Malle Babbe het taboe dat nog steeds rust op psychische problemen op een luchtige manier onder de aandacht brengen. In een regie van Belle van Heerikhuizen en met muziek van Bart Sietsema komt het verhaal van Marlies Bosmans tot leven in een vrolijke voorstelling met een serieus randje, leuk voor volwassenen en iets oudere kinderen. Haarlem kan weer genieten van zwoele zomeravonden muziektheater. Wegens succes zijn er extra voorstellingen in de verkoop.

 

Wat MALLE BABBE – een muzikale zomerkomedie in de buitenlucht – toegang €15
Waar Voorplein Stadsschouwburg Haarlem – Wilsonsplein 23 (bij regen verplaatst naar de zaal)
Wanneer t/m 11 september 2022 en op 17 september in Wijkcentrum de Ringvaart Schalkwijk
Informatie en kaartverkoop www.stadsschouwburghaarlem.nl/mallebabbe

 

 

Foto © Melle Meivogel

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK