NINA SPIJKERS REGISSEERT KASIMIR EN KAROLINE

Nina Spijkers (Ivanov, Het temmen van de feeks) regisseert het socialkritische volksstuk van Ödön von Horváth: Kasimir en Karoline. De voorstelling gaat over hoe we ons gevoel van eigenwaarde en geluk afmeten aan onze sociale status, de sociale ongelijkheid in de wereld groeit en de kloof tussen arm en rijk is door Corona alleen maar groter geworden. Nina presenteert een grootse, geestige en muzikale voorstelling met een zevenkoppige cast, met in de hoofdrollen Sidar Toksöz als Kasimir en ‘Ntianu Stuger als Karoline. De voorstelling gaat op donderdag 11 november 2021 in première in de Schuur in Haarlem. Hierna volgt een landelijke tournee t/m 28 december.

 

Over de voorstelling

Deze geestige, muzikale en feestelijke voorstelling speelt zich af op een kermis. Een over de top wereld van bier, excessen, sprankelende lichtjes, harde muziek en suikerspinnen. Hier komen mensen uit verschillende klassen elkaar tegen: van rijke zakenmannen tot hoeren. Ondertussen stevent het land af op een nieuwe economische crisis. Een van de kermisbezoekers is Kasimir, die net zijn baan als taxichauffeur heeft verloren. Hij is ervan overtuigd dat zijn vriendin Karoline hem om die reden niet meer wil. Weggeduwd door Kasimir richt Karoline haar pijlen op andere mannen.

 

Nina Spijkers over Kasimir en Karoline:
“Ödön von Horváth heeft met Kasimir en Karoline een sociaalkritisch volksstuk geschreven over hoe we ons gevoel van eigenwaarde en geluk afmeten aan onze sociale status. We leven in een maatschappij die enorm prestatiegedreven is en het is moeilijk om niet te bezwijken onder die druk. De sociale ongelijkheid groeit en de kloof tussen arm en rijk is door Corona alleen maar groter geworden. Dit stuk heeft sinds het in de jaren ‘30geschreven daarom helaas aan inhoudelijke kracht gewonnen. Dit klinkt misschien zwaar, maar gelukkig heeft Horváth voor deze thema’s een feestelijke en muzikale arena geschreven.”

 

regie Nina Spijkers tekst Ödön von Horváth vertaling Tom Kleijn met Shelley Bos, Justus van Dillen, Nikki Kuis, Michael Muller, Romijn Scholten, ‘Ntianu Stuger, Sidar Toksöz decor Thomas Rupert, Roos Veenkamp kostuums Daphne de Winkel licht Stefan Dijkman geluid Jan van Eerd regieassistent Goosje Leeuwenstein

 

www.toneelschuurproducties.nl/kasimir-karoline

 

za 6 t/m za 13 nov (première do 11 nov) di 16, wo 17 nov 2021 Schuur Haarlem

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK