Schuur presenteert Cirque Mania

Op 10 en 11 mei verandert de Schuur tijdens het festival Cirque Mania, in één groot circus, met een veelzijdig programma van aanstormend circustalent en gevestigde artiesten. Dit jaar presenteren we drie avon-tuur-lijke circus-voor-stel-lingen, waar technische vaardigheid, perfecte balans en grens-ver-leg-gende acrobatiek centraal staat.

 

Cirque Mania is een staalkaart van nieuw circus waarbij het publiek wordt verrast door virtuoze kracht, prachtige dansbewegingen en acro-ba-ti-sche hoogstandjes. Extra leuk dat er dit jaar een Haarlemse deelneemt, in de voorstelling Brace for impact. Britt Timmermans: “Ik ben een Haarlemmer en het is de eerste keer dat we met een voorstelling van Knot on Hands in Haarlem spelen en ik dus met mijn eigen werk terugkeer naar mijn eerste thuisbasis. Hier is mijn liefde voor acrobatiek begonnen (al zat ik als kind op Circus Elleboog) en leerde ik wat het betekent om je gewicht letterlijk in andermans handen te leggen. Ik heb er heel veel zin in en het wordt een speciale voorstelling voor mij!”

Dit jaar viert Cirque Mania haar zestiende editie. De Schuur is trots om Cirque Mania te presenteren, samen met het Haagse theater en makershuis Korzo. Dit weekend zetten we circustheater in de schijnwerpers en laten we zien dat circus veel meer is dan alleen een rode tent, een clown en een spreekstalmeester.

 

“Ik stop het niet onder stoelen en tafels dat ik een grote liefde heb voor circus­the­ater. Deze kunst-dis-ci-pline ontwikkelt zich snel tot een innovatieve kunstvorm. Tijdens Cirque Mania staan er drie voorstellingen in de Schuur die hiervan het perfecte voorbeeld zijn. Inhoudelijk alle drie verschillend, maar waar adembenemend mooi fysieke grenzen worden opgezocht “- Marjorie Boston, programmeur van de Schuur

 

Double Bill: twee voorstellingen op één avond

Op vrijdag 10 mei kan het publiek een bezoek aan de twee voorstellingen combineren, met een Double Bill ticket voor maar €30. De bezoekers genieten dan op één avond van de innovatieve partneracrobatiek in Brace for impact en de bekroonde internationale circus-hit Van Thorhout.

 

PROGRAMMA CIRQUE MANIA

BRACE FOR IMPACT

Knot on hands
Vrijdag 10 mei, 19:45 uur

In Brace for Impact zoeken drie acrobaten lang naar de grenzen van balans. In hun zoektocht naar evenwicht ontdekken ze nieuwe manieren om vooruit te komen en door de ruimte te reizen.

VANTHORHOUT

Not standing / alexander vantournhout Vrijdag 10 & zaterdag 11 mei, 20:30 uur

De internationale circus-hit VanThorhout komt exclusief naar de Schuur. Of het nu om oude goden, antieke helden, soldaten of sporters gaat, de verheerlijking van mannelijke kracht neigde doorheen de geschiedenis vaak naar een viering van oorlog, agressie en geweld. Thor is er een van de bekendste verpersoonlijkingen van het klassieke mannelijkheid en leeft tot op de dag van vandaag voort als een van de superhelden in de Marvel-strips en -films, steevast afgebeeld met zijn Mjölnir, een hamer met veel te korte steel.

KALEIDING

Lily&janick
Zaterdag 11 mei, 20:00 uur

Kaleiding is een spektakelvoorstelling met hypnotiserende vormen en het bekende partneracrobatiek in een modern jasje. Lily&Janick nodigen hun publiek uit om zich onder te dompelen in een ogenschijnlijk perfecte symmetrische wereld.

 

Meer informatie schuur.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK