Schuur presenteert Cirque Mania

Van 12 t/m 14 mei verandert de Schuur tijdens het festival Cirque Mania, in één groot circus, met een veelzijdig programma van aanstormend circustalent en gevestigde artiesten. Jong en oud kan zich laten verrassen door alles wat Cirque Mania te bieden heeft, want circus is door en voor iedereen die zichzelf niet in een hokje wil wurmen. En twintigers mogen gratis naar de voorstellingen!

 

Cirqua Mania is een staalkaart van nieuw circus met een vrolijke coming-out in de trapeze, een kleurrijke meditatieve wandeling, dansers en acrobaten onder leiding van livemuziek, fantasievol circustheater voor de vierplusser en een liefdesduet waarbij ‘trusting you with my life’ niet alleen een metafoor is, maar een fysieke realiteit en noodzaak.

 

“Ik stop het niet onder stoelen en tafels dat ik een grote liefde heb voor circus­the­ater. Deze kunst­dis­ci­pline ontwikkelt zich snel tot een innovatieve kunstvorm. Tijdens Cirque Mania staan er vijf voorstellingen in de Schuur die hiervan het perfecte voorbeeld zijn. Inhoudelijk alle vijf verschillend, maar waar adembenemend mooi fysieke grenzen worden opgezocht “- Marjorie Boston, programmeur dans/ urban/ interdisciplinair/ circustheater

 

Jubileumeditie
De Schuur viert dinsdag 10 mei haar twintigste verjaardag. Althans, het pand op de Lange Begijnestraat. De nieuwbouw van de Toneelschuur, ontworpen door striptekenaar Joost Swarte en architectenbureau Mecanoo, werd in 2003 geopend. En wie jarig is, trakteert! Tijdens Cirque Mania mogen alle twintigers op vertoon van hun identiteitsbewijs gratis naar de vijf voorstellingen die onder het festival vallen.   

Dit jaar viert Cirque Mania haar vijftiende editie. De Schuur is trots om Cirque Mania te presenteren, samen met het Haagse theater en makershuis Korzo, waar het festival al zeven jaar te zien is. Dit weekend zetten we circustheater in de schijnwerpers en laten we zien dat circus veel meer is dan alleen een rode tent, een clown en een spreekstalmeester.

 

Double Bill: twee voorstellingen op één avond
Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei kan het publiek een bezoek aan de twee voorstellingen combineren, met een Double Bill ticket voor maar €30. Op vrijdag zie je Our Arms Grew Together en Niks Nieuws. Over mijn coming-out als optimist en op zaterdag CM_30 en Vanishing Point

 

PROGRAMMA CIRQUE MANIA

OUR ARMS GREW TOGETHER
Marta en Kim / Dansateliers
vr 12 mei, 19:30 uur

Our Arms Grew Together is een autobiografisch zelfportret van de liefdesrelatie. Een intiem en eerlijk, bijna documentair beeld van dat wat normaal gesproken achter gesloten deuren blijft: de sensualiteit en kwetsbaarheid van met zijn tweeën één lichaam vormen. Een fysieke voorstelling met acrobatiek en prachtige danstaal.

 

NIKS NIEUWS. OVER MIJN COMING-OUT ALS OPTIMIST
Benjamin Monki Kuitenbrouwer
vr 12 mei, 21:00 uur

In deze intieme en fysieke voorstelling met theater, livemuziek en circus krijgen de moodswings de overhand: van klein en ingetogen tot opzwepend up-beat, groots of eenzaam.

“Met Niks nieuws. Over mijn coming-out als optimist brengt Monki niet alleen een ijzersterke monoloog en spannende acrobatiek, ook pakt hij je volledig in, draagt je hart weg in een gouden emmer.” Theaterkrant, keuze van de criticus

 

CM_30
Kolja Huneck
za 13 mei, 19:30 uur

CM_30 is een minimalistisch circusstuk dat de toeschouwer uitnodigt om een contemplatieve wandeling te maken door de wereld van kleuren. De solovoorstelling, gecreëerd en uitgevoerd door circusartiest Kolja Huneck, biedt de mogelijkheid om de wereld op een intense manier te beleven.

 

VANISHING POINT
Panama Pictures / Pia Meuthen
za 13 mei, 21:00 uur

Panama Pictures vervlecht, onder aanvoering van choreograaf Pia Meuthen, dans met acrobatiek en livemuziek tot meeslepende voorstellingen. In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten – variërend in leeftijd van begin dertig tot eind zestig – wat het betekent om ouder te worden.

 

MOI-RA-I (4+)
Circuscollectief Trenina
zo 15 mei, 15.00 uur

In de mythische en magische familie circusvoorstelling Moi-ra-i nemen drie zussen het lot in eigen hand en besluiten de oversteek te wagen naar de echte mensenwereld. Ze krijgen te maken met tegenslagen en met hun eigen koppigheid. Zal het ze lukken?

In de mythische en magische familie circusvoorstelling Moi-ra-i nemen drie zussen het lot in eigen hand en besluiten de oversteek te wagen naar de echte mensenwereld. Ze krijgen te maken met tegenslagen en met hun eigen koppigheid. Zal het ze lukken?

 

Meer info schuur.nl

 

Foto ©  Jona Harnischmacher

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK