STARRING#23: SARAH’S PARTIJTJE – A SAD HURRAH

Op woensdag 21 april vindt een bijzondere online editie plaats van de jaarlijkse jongerenproductie Starring#. Om in deze tijd van lockdowns, waarin jongeren het al zo zwaar hebben, toch invulling te geven aan het project kwam regisseur Jessie L’Herminez met een nieuw idee; een kleurrijk en hoopvol hoorspel waarin dertien Haarlemse jongeren woorden proberen te geven aan het taboe zelfdoding.

 

Het project is onder zorgvuldige begeleiding tot stand gekomen met educatie medewerkers en professionals en is van grote betekenis gebleken voor de deelnemers, die via het maakproces uiting hebben kunnen geven aan hun gevoelens. De makers hopen hiermee bovendien troost te kunnen bieden aan jonge luisteraars en ingewikkelde gevoelens bespreekbaar te maken.

 

HET HOORSPEL

Tijdens dit eenmalige online event wordt een hoorspel gepresenteerd, met na afloop een digitale aftertalk met makers, deelnemende jongeren en expert(s) vanuit de geestelijke gezondheidszorg, waarbij publiek vragen kan stellen en kan reageren via de chat. Het online event van Starring# is gratis toegankelijk, maar er moet wel gereserveerd. Bezoekers krijgen op 21 april de link naar het online event via e-mail toegestuurd. Reserveren kan via www.toneelschuur.nl.

 

OVER SARAH’S PARTIJTJE

Wees welkom op deze bijeenkomst ter nagedachtenis aan de te jong overleden toneelschrijfster Sarah K. die zichzelf het leven benam. De jongeren proberen het onbespreekbare bespreekbaar te maken in een wereld waar het lijkt alsof er geen ruimte is voor de donkere kant van het bestaan. Maar voelen mensen zich niet méér (h)erkend, als je laat zien dat je ook ongelukkig mag zijn? Als ook de minder mooie kanten van het leven een plek krijgen? De jongeren gaan op zoek naar het onbevattelijke door te verdwijnen in de fantasie, die uiteindelijk de grootste troost lijkt te bieden.

Deze voorstelling om naar te luisteren is een herdenkingsdienst die via de oren jouw verbeelding binnendrijft, een bezinningsmoment vol voordrachten, poëzie en zang.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK