Theatervoorstelling ‘The Previous Owner’ in De Schuur in Haarlem

Internationaal gerenommeerde choreografe Dunja Jocić brengt theatervoorstelling ‘The Previous Owner’ op woensdag 29 november naar De Schuur in Haarlem.

 

Dunja Jocić, de veelgeprezen Servisch-Nederlandse choreografe, heeft dit jaar indruk gemaakt op internationale podia, met voorstellingen bij gerenommeerde instellingen zoals de Zürich Dance Academie, Theaterhaus Stuttgart, Staatstheater Braunschweig, en een avondvullende dansvoorstelling voor het Bielefeld Stadstheater. Haar nieuwste voorstelling, ‘The Previous Owner’, is op woensdag 29 november te zien in De Schuur.

In haar werk als choreografe brengt Jocić verschillende disciplines samen om een unieke choreografische en filmische ervaring op het podium te creëren. Als multidisciplinair maker creëert ze tegenstellingen die reflectie oproepen bij de kijker, met verhalen van nu die onder de huid kruipen. Haar sfeervolle stukken zijn grootstedelijk en op filmische wijze surrealistisch. De rode draad in al haar werk is een gevoel van vervreemding in het leven van vandaag. In haar nieuwe voorstelling presenteert Jocić de kijker met een ethisch dilemma over wat ons te wachten staat met de snel toenemende technologische ontwikkelingen.

 

 

The Previous Owner

In de nabije toekomst wordt het brein van een stervende man succesvol geüpload naar een jong lichaam. Wanneer blijkt dat er nog overblijfselen van de geest van de vorige eigenaar in het lichaam aanwezig zijn, ontstaat er een strijd tussen dans en tekst met de nieuw gecreëerde persoon als inzet.

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.dunjajocic.com. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop op de website van het theater.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK