Toneelgroep Maastricht: Noem het maar liefde

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde. 

In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans is Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.

“Noem het maar liefde is vooral een komedie over de liefde”, zegt schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. “Een soort staalkaart van alle soorten relaties, lust en genegenheid die mensen in deze moderne, hectische tijd aangrijpen om hun eenzaamheid te verdrijven. Met als meest extreme voorbeeld de innige liefdesrelatie tussen een jongen en zijn levensechte Realbotix seksrobot.” Hoe ironisch Pfeijffer de moderne mens en alle nieuwe relatievormen ook beschrijft, de rode draad in de voorstelling is een romantische vertelling over de liefde tussen een 70-jarige demente rocklegende Mitchel Brubaker en zijn vrouw Cat. De twee hoofdrollen worden gespeeld door Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer. Pfeijffer schreef de dialogen met beide acteurs al in zijn hoofd. “Ik modelleer de tekst als een maatkostuum dat de acteurs precies past.”

 

Te zien: 

Vr 5 t/m zo 7 april – DeLaMar, Amsterdam

Vr 3 mei – Stadsschouwburg Haarlem 

www.toneelgroepmaastricht.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »