Veerkrachtig theater over hier en nu

In afwachting van het moment dat we weer helemaal live mogen, presenteert Theater De Krakeling op vrijdagavond 14 mei de landelijke livestream van de familievoorstelling Waarom is het stil in de stad ? (8+). Een jeugdtheatervoorstelling over de coronacrisis vanuit het oogpunt van kinderen. De voorstelling ging in september 2020 in première in de theaterzaal van De Krakeling en ging daarna op theatertour. Omdat deze tour voor een groot deel niet door kon gaan, wordt er nu een gezamenlijke livestream aangeboden door verschillende theaters in het land.

 

Urban Myth interviewde voor deze voorstelling kinderen met verschillende achtergronden. Spelers Birgit Schuurman en Tarikh Janssen brengen de interviews rechtstreeks het toneel op. Hoe ervaren kinderen deze periode? Hoe verhouden ze zich tot hun ouders en hun familie als ze het huis niet uit mogen? En hoe zien zij de toekomst? Deze theaterbeleving biedt een mooie aanleiding om het thuis te hebben over de ups en downs van leven in coronatijd.

 

Henri Drost van De Theaterkrant schreef het volgende over de voorstelling: ‘Bovenal toont de voorstelling de veerkracht en het lef van het Nederlandse jeugdtheater. Dat niet kiest voor escapisme, geruststellende sprookjesvoorstellingen, maar theater maakt over het hier en nu waarbij vragen onbeantwoord mogen blijven’ lees meer

 

Bestel je ticket

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK