‘What we leave behind’ in de Toneelschuur

Theater Utrecht presenteert donderdag 19 september in de Toneelschuur de beeldende, fysieke en muzikale theaterperformance What we leave behind van Davy Pieters. Zestien performers en mimetalenten laten je een timelapse in real time beleven: welke ideeën leven voort, veranderen of laten we achter? Theatermaker Davy Pieters zoomt vernuftig in en uit op de lange keten van grote gebeurtenissen en kleinste handelingen. IJzersterk is Davy’s vermogen om niet te vatten ontwikkelingen zichtbaar te maken. Het resultaat is “een hypnotiserend schouwspel”, aldus NRC ****.

 

Davy Pieters: ‘Ik wil laten zien hoe het verleden het perspectief bepaalt voor de toekomst. What we leave behind gaat over hoe we ons eigen verleden construeren, onze eigen geschiedenis schrijven. Ik wil laten zien hoe een gebeurtenis een keten aan gebeurtenissen in gang zet, en hoe bepalend dat is voor hoe je iets uiteindelijk onthoudt. Ik ben in mijn werk altijd veel bezig met de ontwikkelingen in de wereld. Technologisch gebeurt er heel veel en soms krijg je het gevoel: wat doet het ertoe wat ik doe? Wat is mijn rol? Dat gevoel dat je eigenlijk even zou willen uitzoomen, de tijd kan doorspoelen en de impact zien.’

 

De Volkskrant schreef: “Regisseur Davy Pieters is een talent om te koesteren. De combinatie van haar beeldende theatertaal en haar multimediale interessepalet (popcultuur, (social) media, nieuwsbeelden, true crime) levert producties op die visueel oogstrelend en inhoudelijk vaak prettig ontregelend zijn.” 

 

What we leave behind

do 19 sept 2019

Toneelschuur Haarlem

www.toneelschuur.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »