Mysterie van de geest – Het Dolhuys

Na een ingrijpende verbouwing opent dit najaar in Haarlem een compleet vernieuwd Museum van de Geest | Dolhuys, waar je op een interactieve manier meer ontdekt over je eigen geest én die van anderen.

 

Een museum vol persoonlijke verhalen, verrassende kunst en een rijke historische collectie, op het snijvlak van zorg, kunst en wetenschap. Een bezoek aan het museum is een beleving waarbij alles draait om het wonder en de veelzijdigheid van de geest. Het decor is het eeuwenoude voormalige Pest-, Dol-, en Leprooshuis van de stad Haarlem. 

Hans Looijen, directeur van Museum van de Geest, is trots op het nieuwe concept. “Mentale diversiteit en geestelijke gezondheid lopen als een rode draad door onze nieuwe presentatie. Daarmee raken we een thema wat altijd actueel is. Ook in tijden van corona is het van groot belang om goed voor je geest te zorgen en mentaal gezond te blijven. En daarbij is het essentieel dat iedereen mee doet en we elkaar met een open blik benaderen. Onze missie is geslaagd als bezoekers naar huis gaan met een open geest en oprechte nieuwsgierigheid naar de ander.”

Het nieuwste museum van Nederland gaat op 10 november open voor publiek.

 

WWW.HETDOLHUYS.NL

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK