Winnaars voorleeswedstrijd voor brugklassers

Afgelopen weken stonden in het teken van de voorleeswedstrijd voor brugklassers in Haarlemmermeer. De wedstrijd genaamd ‘Read2Me’ is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met bibliotheken. Winnaars van diverse middelbare scholen  streden tegen elkaar om de titel ‘Voorleeskampioen van Haarlemmermeer’. Ashley Yuen van de KSH uit Hoofddorp bleek  de grote winnaar en mag zich nu de beste voorlezer van Haarlemmermeer noemen.

 

De spannende en feestelijke middag vond plaats in de podiumzaal van C. Bibliotheek Hoofddorp-Centrum. Alle voorleeskampioenen van de deelnemende middelbare scholen lazen een spannend, grappig of mooi fragment voor uit hun favoriete boek.

 

Dit alles werd beoordeeld een vakkundige jury, die kritisch lette op tempo, klemtoon, verstaanbaarheid en het overbrengen van emotie. Op basis van al deze criteria werden deze keer twee winnaars bepaald: Ashely Yuen van Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp en op een sterke tweede plek, Chris Reijmers van het Haarlemmermeer Lyceum. Ashley las voor uit ‘Omgeruild’ van Fiona Rempt en Chris las voor uit ‘Shock’ van Mel Wallis de Vries. De jury was onder de indruk van beide lezers. Beiden lazen een heel spannend fragment voor en alle toeschouwers en juryleden hingen aan hun lippen.

 

Beide deelnemers  zullen op 22 maart strijden in de Noord Holland-finale die plaatsvindt in de OBA in Amsterdam.

 

Meer informatie www.cpunt.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK