C. rolt de loper uit

Grote cabaretnamen als Veldhuis & Kemper, Daniël Arends en Claudia de Breij komen naar C. Je kunt ook de eerste zijn die een aanstormend cabarettalent zoals Remy Evers, Valentina Tóth of Andries Tunru ontdekt.

 

C. is de nieuwe naam van het culturele centrum in Haarlemmermeer. Achter de naam gaan oude bekenden schuil, zoals Schouwburg De Meerse en Poppodium Duycker. “Ons samengaan geeft een boost, zorgt voor nieuwe mogelijkheden”, vertelt manager programmering Lotte Lammers. “Ook dit jaar hebben we weer een prachtig programma kunnen samenstellen vol bijzondere theatervoorstellingen, knallende dansfeesten en popconcerten, beeldige tentoonstellingen en fantastische films en festivals. Talentontwikkeling blijft daarbij een van onze speerpunten.”

 

Van talent tot bekend

Toneel, dans, musical, klassieke muziek, literaire lezingen, debatten of kindervoorstellingen; alle denkbare genres zijn op de podia van C. vertegenwoordigd. Ook staan er weer veel concerten op de agenda; van swingende tributes tot intieme singer-songwriters, van ruige metal tot dampende funk. 

“Onze programmeurs schuwen er niet voor om in al die podiumkunsten jong talent in de schijnwerpers te zetten”, zegt Lammers. “En zij kunnen ook doorgroeien in C. Jonge bands uit onze oefenruimtes ontpoppen zich via een show in het café of als voorprogramma van een bekende popartiest tot acts met een eigen tour of platendeal. Cabaretiers of toneelgezelschappen houden try-outs in de podiumzaal en keren na de doorbraak terug naar de grote theaterzaal.”

 

Nhung Dam geeft zich bloot

Nhung Dam is een Nederlandse actrice, theatermaker en schrijver. Vorig jaar stond ze in de theaters met de veelgeprezen voorstelling ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’. Nu komt het creatieve talent naar C. met haar nieuwe voorstelling ‘Nhung Dam geeft zich bloot’ en siert ze de omslag van de nieuwe seizoensbrochure.

Dam: “Ik werk veel met regisseur Koos Terpstra. Samen zoeken we in de voorstelling naar de kracht van verhalen vertellen. Ik denk dat daar theater gestoeld en ontstaan is. Dat je mensen bij elkaar hebt die op dat moment iets beleven. Maar wel met een slag naar humor. Het publiek moet er met een open hart naar toe gaan. En als ze daar dan zitten, valt het allemaal op zijn plek. Samen met het publiek creëer je de avond, in elke stad is dat anders. Daarom is het belangrijk om in te spelen op de avond en wíe daar zitten. Ik kijk ze aan en beleef samen met hen de avond.”

 

Gratis cultuurfestival

Om de opening van het nieuwe culturele seizoen te vieren staat op zondag 3 september het Compleet C. Festival op stapel. Ontdek wat C. te bieden heeft tijdens dit gezellige én gratis evenement vol livemuziek, theater, cabaret, open ateliers, proeflessen, pubquizzen met prijzen en nog veel meer!

meer informatie op cpunt.nl

 

Foto: Nhung Dam © Imke Panhuijzen

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK