Ontdek de wilde kant van Zandvoort

Oktober is de maand waarin de mannetjesherten in de duinen bronstig de strijd met elkaar aangaan in de hoop de vrouwtjes voor zich te winnen. Natuur op zijn puurst. Om dit unieke tafereel met eigen ogen te kunnen zien, organiseert Zandvoort Marketing in deze maand diverse wildwandelingen.

 

Leer alles over de damherten tijdens een wildwandeling

In de Amsterdamse Waterleidingduinen leeft de grootste populatie damherten van Nederland. Deze zijn het hele jaar door te zien, maar door de paartijd is een bezoek in oktober wel heel speciaal. Tijdens de wildwandeling van 1,5 à 2 uur loop je buiten de gebaande paden op zoek naar burlende en vechtende herten. De gids vertelt je onderweg alles over het gebied en het fascinerende paringsritueel. Tijdens de herfstvakantie worden speciale kinderwandelingen georganiseerd. Er is een beperkt aantal plekken voor de wandelingen. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.visitzandvoort.nl/natuur-in-zandvoort.

 

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Behalve de damherten in de Waterleidingduinen, heeft Zandvoort ook andere bijzondere natuur te bieden. In het noorden grenst het dorp aan het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een prachtig natuurgebied met unieke bewoners. Denk bijvoorbeeld aan konikpaarden, Schotse hooglanders en wisenten, de Europese bizon. In de herfstvakantie kun je op unieke wijze kennis maken met dit gebied tijdens de beleefweek in en rondom het Nationaal Park. Hier kun je de magie van de herfst ontdekken tijdens een excursie met de boswachter, een paddenstoelenspeurtocht maken of deelnemen aan één van de vele andere activiteiten.

 

beachfornature

Naast de parken is het strand het bekendste natuurgebied van Zandvoort. Vanaf 1 oktober mogen ook honden weer het strand op, dus tijd om samen lekker uit te waaien. Natuurlijk sluit je jouw dag af bij één van de strandpaviljoens met een warme chocomel bij de open haard.

 

Wil je meer informatie over de wildwandelingen of overige activiteiten in oktober? Kijk op www.visitzandvoort.nl/natuur-in-zandvoort

 

Foto © Co Warmerdam

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK