Het HEM OPENT TUSSENCHAPTER

CHAPTER 3 AND A 1/2 fungeert als een interval tussen twee artistieke hoofdstukken van Het HEM. In tegenstelling tot de andere Chapters zal CHAPTER 3HREE AND A 1/2 niet worden gecureerd door één gast, maar is ervoor gekozen om samen met anderen de tendensen van deze tijd onder de loep te nemen, en te experimenteren met nieuwe vormen van sociale interactie en samenzijn. Van augustus tot november 2020 zal Het HEM een breed georiënteerd programma hosten en samenwerkingen aangaan met geestverwanten waaronder: Bogomir Doringer, Arno Schuitemaker, SPIELRAUM, Chris Belloni, ArtEZ en Sandberg Instituut. Muziek neemt met de Dynamic Range Bar een integrale plek in bij de Huiskamer van Het HEM.

 

Een van de belangrijkste pijlers van CHAPTER 3HREE AND A 1/2 is ‘de nieuwe beweging’. Zowel fysiek als in ons denken worden wij uitgedaagd radicale veranderingen aan te brengen in onze leefpatronen. De anderhalvemeterregel is de nieuwe radar van ons openbare bestaan, maar hoe kunnen we een radar implementeren die ons veilig laat samen komen om muziek te luisteren en te dansen? Daar waar solidariteit en gemeenschapszin steun zouden moeten brengen, wordt samenzijn door COVID-19 juist sterk op de proef gesteld. Chapter 3HREE AND A 1/2 reflecteert en observeert en zal zich buigen over alle mogelijke ideeën die de intimiteit van samenzijn weer terugbrengt in ons leven.

 

De samenstelling van het programma ontwikkelt zich gaanderweg met aanmeldingen van culturele partijen die zich kunnen vereenzelvigen met deze thematiek. De kalender op hethem.nl wordt de aankomende tijd geladen met allerlei initiatieven. Deze werkwijze is nieuw en aangepast op de fragmentarische leefwijze waaraan wij allen onderhevig zijn.

 

Eind juni opende de Dynamic Range Bar in nieuwe vorm. Deze luisterbar met een uniek voor Nederland, vintage Klipschorn hi-fi geluidssysteem bevond zich eerder in de kelder van Het HEM, waar het zich ontpopte tot een intieme plek voor muziekliefhebbers. De huidige condities vragen om meer (adem)ruimte. Dynamic Range Bar is daarom naar een centralere plek in het pand verplaatst, de Huiskamer, waarmee muziek iedere zaterdag en zondag de ruimte vult. In dit open format, binnen vaste kaders van openingstijden en COVID-19 gerelateerde beperkingen, kunnen veel events op een dynamische manier plaatsvinden, van luistersessies tot workshops, dj en live-sets en Q&A sessies. In de kelder opent binnenkort Close Range, een residency programma voor muzikanten. Zo wordt muziek een integraal onderdeel van Het HEM.

 

Na een gelauwerde start met drie succesvolle tentoonstellingen en ruim 35.000 bezoekers in 8 maanden, kwam Het HEM in maart 2020 onverwachts in de problemen. Door economische terugval in verband het COVID-19 zag Amerborgh, oprichter van Het HEM, zich genoodzaakt de financiële ondersteuning voor de exploitatie grotendeels stop te zetten.
Met behulp van haar achterban wist Het HEM in juni 2020 weer te openen door een geslaagde crowdfunding campagne en een financiële bijdrage van mobiliteitsmerk Lynk & Co.

 

Het jaar 2020 staat naast muziek & eten in het teken van samenwerkingen met andere partijen en ruimte bieden aan organisaties die door COVID-19 restricties niet op andere plekken terecht kunnen. In 2021wil het HEM de draad weer volledig op pakken met CHAPTER 4OUR in samenwerking met filosoof Simon(e) van Saarloos.

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK