Nieuw bestuur Theater de Roode Bioscoop

Zoals alle theaters heeft ook het Amsterdamse Theater de Roode Bioscoop, een van de fijnste en kleinste theaterzalen van Nederland, onlangs haar deuren weer moeten sluiten. Dat is tragisch – maar er is ook goed nieuws!

 

De Roode Bioscoop raakte vorig jaar in zwaar weer omdat ze ‘onder de zaaglijn’ terechtkwam voor de meerjarensubsidie van het Amsterdams Fonds voor Kunst (een goedgekeurd plan maar ontoereikend budget) én omdat ze in de anderhalve meter-opzet slechts plaats kon bieden aan achttien mensen. Daar kan zelfs een klein zaaltje niet op draaien. Het bestuur zag zich genoodzaakt dit najaar al het personeel te ontslaan. In een jaar waarin ook oprichter Felix Strategier overleed was dat een trieste ontwikkeling.

Maar de Roode Bioscoop wil voort. In de geest van de oprichter maar ook van deze tijd, met makers en bespelers en publiek van nú. Na intern beraad is besloten dat dat gaat gebeuren met een geheel nieuw bestuur. Met ingang van januari treden aan: Terts Brinkhoff, Tirza de Fockert, Mirjam van Hengel en Arent van ’t Spijker. Samen met artistiek leider Martijn Grootendorst en de achterban van vrienden, vrijwilligers en het bijbehorende Theatercafé Spinoza zullen zij de Roode Bioscoop in 2021 opnieuw laten worden wat zij wil zijn: een bruisende ontmoetingsplaats voor artiesten en bezoekers, een eigenzinnig en onverschrokken podium met een avontuurlijke kijk op muziek, voordracht en theater. Experimenteel en onderzoekend, hoogwaardig, speels en verrassend.

Achter de schermen zal de komende tijd hard gewerkt worden aan overdracht en nieuwe programmering, in het volle vertrouwen dat binnenkort de deuren van Theater de Roode Bioscoop weer open kunnen.

 

Martijn Grootendorst, artistiek leider: ‘Ik heb alle vertrouwen in de magie van de Roode Bioscoop. Het is fantastisch om te merken dat velen die visie delen want alleen samen kunnen we de toekomst van deze bijzondere plek veilig stellen.’

 

Terts Brinkhoff, interim voorzitter: ‘De Roode Bioscoop is precies het goede theaterzaaltje voor nieuwe, explosieve tijden.’ 

 

https://www.roodebioscoop.nl

 

Foto: Wikipedia: Milliped

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK