Kerstvakantie in het Frans Hals Museum

In de kerstvakantie zijn er extra veel leuke dingen te doen in het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland in Haarlem. Zo zijn er de gratis Knusse Knutselclub, De Dikke Doe- en Luistertour, de Familietour én een speurtocht door het museum. Daarnaast is de tentoonstelling Blik op Haarlem. Ruisdael – Berckheyde – Van Goyen nog t/m 7 januari te zien in het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland. In locatie HAL is de tentoonstelling Koortsdroom. Versmelting van mens en dier te bezoeken.

 

Activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen deelnemen aan de Knusse Knutselclub, in het workshopatelier van het Frans Hals Museum, dat wordt omgetoverd in winterse sferen. Centraal staat het poppenhuis van Sara Rothé, pronkstuk uit de collectie. Sara maakte van haar ‘poppenhuis voor Grote Mensen’ een écht droomhuis. Alle deelnemers worden uitgenodigd om hun eigen droomkamer te maken, als wens voor het nieuwe jaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om je eigen lichtspel-lamp te maken. Ideaal voor de donkere dagen!

De Knusse Knutselclub is open van 27 december t/m 7 januari (m.u.v. 1 januari) van 12:00 tot 15:00 uur.

Op 30 december en op 3, 6, en 7 januari kan jong en oud ook meedoen aan de familietour. Ontdek waarom Frans Hals de beroemdste schilder van Haarlem is, waar de kat in het poppenhuis zit, of hoe je vroeger een stad kon ‘photoshoppen’.

Kinderen kunnen ook zelf op pad met De Dikke Doe- en Luistertour, de audiotour speciaal voor kinderen. Speuren door het museum langs hoogtepunten uit onze collectie kan ook. Beide zijn gratis te verkrijgen bij de balie aan het Groot Heiligland.

 

Alle activiteiten voor kinderen vinden plaats in het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland. Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum inclusief knutselclub, speurtocht en De Dikke Doe- en Luistertour. Voor de familietour geldt een toeslag. Meer informatie over de activiteiten voor kinderen is te vinden via www.franshalsmuseum.nl/kinderen

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK