Strijkkwartet Biënnale Amsterdam: verdieping, schoonheid en ontdekking

Van 27 januari tot 3 februari 2024 vindt de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam plaats: het grootste strijkkwartet festival ter wereld. Het festival is een viering van het strijkkwartet én een podium voor vernieuwende uitvoeringen. Een hoogtepunt van het festival is het speciaal voor de Strijkkwartet Biënnale samengestelde avondconcert MASS van Amerikaanse bas-bariton Davóne Tines en het Calder Quartet.

 

‘An artist who molded his strong voice like clay in a bracingly vulnerable honest performance’ kopte de New York Times over Davóne Tines. Zijn performances zijn zinderend, zijn diepe stem kruipt onder je huid en is weergaloos mooi. Noem zijn projecten politiek, voor Tines zijn ze persoonlijk en existentieel. Contrasterende spirituele muziekvormen uit West-Europese, Afro-Amerikaanse en 21e-eeuwse tradities komen samen in deze uitmuntende voorstelling. Samen met het Calder Quartet uit Los Angeles verweeft hij Schuberts romantische en diep ontroerende laatste strijkkwartet met gospels en spirituals. MASS is een gedurfd artistiek statement, een vuurwerk aan emoties en diep spirituele muziek. Don’t miss it!

MASS vindt plaats op vrijdag 2 januari om 20:15 in de Grote Zaal van Muziekgebouw aan ‘t IJ. Vlak voor dit avondconcert is er een inleiding van schrijver en presentator Katy Hamilton. Zij gaat in gesprek met de musici; samen geven ze een kijkje in de keuken. Benieuwd naar de rest van het programma? Kijk dan op sqba.nl. Ook goed om te weten: hoe meer concerten je bezoekt, hoe goedkoper de kaartjes! Kijk voor meer informatie over de stapelkorting op de website van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

 

sqba.nl

 

Foto: Calder Quartet © Austin Hargrave

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK