The Chosen Family Show-Ho-Ho

De theaterhit Boys Won’t Be Boys doorbreekt al vijf jaar de mannelijke norm. Een kleurrijke groep spelers (m/v/x) zaagt ouderwetse archiefkasten in planken waar nieuwe wijsheden in gebrand worden.

 

Acht jonge theatertalenten vonden elkaar in het gedeelde verlangen om een alternatief te bieden op de traditionele eindejaarsvieringen. Niet iedereen voelt zich namelijk thuis of geaccepteerd binnen de conventionele gezinsstructuren. Deze voorstelling is een theatrale omhelzing voor hen die zich afvragen waar ze thuishoren tijdens deze soms eenzame periode. Het is een viering van diversiteit, een warm welkom voor degenen die buiten de gevestigde grenzen durven te denken.

The Chosen Family Show-Ho-Ho biedt een alternatief perspectief op samenzijn, een uitnodiging om een nieuwe betekenis van thuiskomen te omarmen, waar individualiteit wordt gevierd en waar de gekozen familie net zo waardevol is als de biologische. Zo’n Chosen Family vormen we tijdens deze voorstelling met elkaar en het publiek.

Kortom, deze eindejaarsshow-ho-ho is een liefdevolle herinnering dat ’thuis’ niet altijd hoeft te passen in de beperkte kaders die de maatschappij ons oplegt. Het is een uitnodiging om een eigen plek te vinden in de wereld van de feestdagen, los van conventies en met open armen voor eenieder die zich anders voelt.

Speciaal voor deze voorstelling is er door de Schuur een groep Haarlemse jongeren gevormd die in de aanloop naar de voorstelling bijeenkomsten en workshops aangeboden krijgen om hun eigen ervaringen en verhalen rondom het thema familie en identiteit te delen. Op de dagen van de voorstellingen zal deze groep een bijzonder randprogramma presenteren!

 

Speeldata: Vrijdag 5 en zaterdag 6 januari 2024, Schuur, Haarlem
Voor alle informatie en tickets: www.schuur.nl/theater/chosen-family-show-ho-ho

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK