Victor de Beijer in Kunstcentrum de Kolk

Het kunstcentrum De Kolk in Spaarndam exposeert de komende tijd het werk van de bekende Haarlemse kunstenaar Victor de Beijer. De tentoonstelling loopt tot en met 31 december en is geopend op zaterdag en zon- en feestdagen van 12 tot 17 uur

 

‘Fabeldieren en ander Mythologisch gespuis’ is de naam die Victor de Beijer aan de expositie verbindt. Een groot  deel van zijn creaties zijn geïnspireerd op de mythologie. Zelf verklaart hij dat het handig was dat bij de vroegere op het animisme gerichte samenlevingen al die goddelijke wezens steeds verschillende gedaantes konden aannemen. In religies van natuurvolkeren konden mens en dier eenvoudig van gedaante verwisselen en dat had grote voordelen.
In  mythes en fabels zit meestal een moraal verborgen, maar het wemelt er ook van oplichters, kannibalen en lugubere monsters. Zo spiegelen zij de samenleving en zijn voor Victor de Beijer een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn beelden en tekeningen getuigen hiervan. Het is dan ook zeer de moeite waard te zien hoe Victor De Beijer vorm geeft aan zijn fabeldieren en ander mythologisch gespuis.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK