ILLUSTRATIE BIËNNALE 2023

De Illustratie Biënnale viert elke twee jaar de kracht van illustratie met een gevarieerd programma over de hedendaagse beeldcultuur met presentaties van illustratoren, exposities en publicaties. Het festival is een ontmoetingsplaats voor illustratoren, opdrachtgevers, uitgevers en liefhebbers van graphic-art.

 

Voor de editie van 2023 is er weer een veelzijdig programma in de grote zaal van de Schuur. Van VR tot murals, van activistische graphic novel tot knipkunst, van textiel tot graphic art. De Illustratie Biënnale heeft een geweldige line-up op zaterdag 10 juni met presentaties van en interviews met Bas Kosters, Hedy Tjin, Ytje, Steef de Jong, Geertje Aalders, Vincent de Boer, Sue Coe (UK), Brian Elstak en Jip van den Toorn. Negen illustratoren/kunstenaars die zich manifesteren in zeer uiteenlopende disciplines en die allemaal een uniek oeuvre hebben opgebouwd.

 

Naast de presentaties is er ook een uitgebreid, vrij toegankelijk, programma te zien in de foyer en het café van de Schuur op zaterdag 10 en zondag 11 juni van 12.00 tot 17.00 uur met o.a. de expositie Illustratie en Concertaffiches, een samenwerking met Paradiso, Amsterdam. De Illustratie Biënnale nodigde tien illustratoren, afkomstig uit binnen- en buitenland, uit om te putten uit het rijke archief van poptempel Paradiso. Ook kan er een illustratie-route bewandeld worden door de binnenstad en maakt illustrator Ytje een VR-ervaring. Laat je inspireren en kom naar de Illustratie Biënnale op 10 en 11 juni in Haarlem.

 

Kijk voor het program­ma op Illustratiebiennale.nl 

Kaartverkoop via de Schuur, Haarlem www.schuur.nl/theater/illustratie-biënnale

 

Beeld © Ytje

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK