POPLAND – 12 maart – De beste NEO POP!

Ciou cureerd deze POPLAND SHOW. Met waanzinnige werken van Yu Maeda –  Yoko d’Holbachie –  Victor Castillo –  Travis Louie –  Sasaku Suriyubi –  Nicoletta Cecolli – N aoto Hattori – Mizna Wada –  Malojo –  Laura Colors –  Kamerian –  Junko Mizuno –  Guillaume Josué – C asey Weldon –  Camilla d’ Errico –  Aya Kakeda.

 

Voor het tweede jaar heeft kunstenaar Ciou (Toulouse, FR) de beste artiesten gecureerd, en als pionier van de hedendaagse pop-art en lowbrow-art beweging geven we haar de microfoon:

“Ik ben erg dankbaar om de geweldige line-up van deze nieuwe Popland aan jullie voor te stellen, aangezien dit de tweede editie is van deze groepstentoonstelling die in 2020 werd gecreëerd met Hans en Esther van KochxBos-galerij.

Popland is ontstaan uit het idee om opkomende en hedendaagse artiesten uit de neopop- of neopopsurrealistische scene uit Japan, de VS, Frankrijk en meer te verzamelen. Neo-Pop is een brede term die verwijst naar een stijl die is beïnvloed door Pop Art.

De eerste golf van Neo-Pop Art ontstond in de jaren 80 als een reactie op minimalisme en conceptualistische kunst. Ze stellen dat kunst dicht bij mensen moet staan, daarom gebruiken die hoogopgeleide kunstenaars verhalende kunst en popcultuur om de realiteit in twijfel te trekken.

Zo wordt Takashi Murakami beschreven als de eerste van de Japanse neo-popartiest. De neo-popcultuur wordt geassocieerd met manga en anime, karakterontwerp, otaku- of geekcultuur, maar vooral de popcultuur. Met Popland steunen we deze nieuwe generatie artiesten.

Geniet van de nieuwe Popland expo!

 

KOCH X BOS GALLERY AMSTERDAM

Eerste Anjeliersdwarsstraat 36, Amsterdam

Meer informatie hier!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK