Proeven van design in Kunst Centrum Haarlem

Van bekende en onbekende Haarlemse vormgevers zijn er vanaf 4 mei nieuwe ontwerpen te zien in de winkel van Kunst Centrum Haarlem. Design van Studio Hamerhaai en Lammers&Lammers is inmiddels klassiek in de winkelcollectie. Kunst centrum Haarlem heeft aan hen gevraagd om nieuwe ontwerpers voor te stellen. Boudewijn van den Bosch en Niki Schoondergang van Studio Hammerhaai nodigen Gabriela Telleria uit om haar design te tonen. De zussen Lammers van Lammers&Lammers kiezen voor Marieke de Vree van POOKPOOK.

 

Alle ontwerpers laten nieuwe producten zien. Bij de collecties van Studio Hamerhaai en Gabriele Telleria is duurzaamheid de connectie. Studio Hamerhaai is bekend van de Rijkswachter robots en grappige houten interieurproducten gemaakt van restmateriaal. Gabriela Telleria is architecte en ontwerpt muurpanelen van mos om de natuur in huis te halen. In haar ontwerpen onderzoekt zij hoe een natuurlijke omgeving een positieve invloed kan hebben op onze geest, gezondheid en leefruimte.

 

De porseleinen beelden van Lammers&Lammers zijn net als de tassen van POOKPOOK eigenzinnig en verrassend. De figuren zoals Bunnies, Pupkes en een Delfts blauwe T-rex zijn met de hand gemaakt en altijd voorzien van een bladgouden detail. De nieuwe mensfiguren Annelies en Piet van Lammers&Lammers zijn wel een halve meter hoog. Marieke de Vree ontwerpt haar bijzondere POOKPOOK tassen als een draagbaar kunstvoorwerp met grappig verhaal. “Het is net of je een prachtig schilderij onder je arm draagt”, aldus De Vree.

 

50 jaar Kunst Centrum Haarlem

Kunst Centrum Haarlem is in april 1971 als Stichting Beeldende Kunst Kennemerland geopend. Oprichtster Jannie Sipkes startte de SBK vanuit het ideaal om beeldende kunst bij de mensen thuis te brengen. Ze zei destijds ‘Kunst hoort bij het leven zoals de bakker en de melkboer’. Tien jaar later is daar design aan toegevoegd. Het doel – kunst en design voor een betaalbare prijs bij de mensen thuis brengen – is al die jaren onveranderd gebleven. Kunst Centrum Haarlem koopt kunst en design direct bij de makers, zó ondersteunen ze hen bij het uitoefenen van hun beroepspraktijk.

 

Designproeverij, nieuwe ontwerpen van Lammers&Lammers, Studio Hammerhaai, Gabriela Tellaria en POOKPOOK

4 mei-6 juli 2021

Kunst Centrum Haarlem

Gedempte Oude Gracht 117-121, Haarlem

Open van dinsdag t/m zaterdag van 11 -17 uur. Een afspraak maken is niet meer nodig.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK