40 jaar Informatieboerderij Zorgvrij

Dit jaar bestaat Informatieboerderij Zorgvrij 40 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum zullen verschillende activiteiten plaatsvinden om dit te vieren.

 

Boerderij Zorgvrij kent een rijke geschiedenis. In 1874 werd de boerderij gebouwd bestaande uit een schuur, woonhuis en bijgebouwen. Het oude woonhuis werd in 1930 vervangen door het huidige woonhuis naast de boerderij, waar de gevelsteen van de oude boerderij werd ingemetseld. In 1939 werd ook de schuur vervangen door een groter gebouw. In 1981 kwam de boerderij in het beheer van recreatiegebied Spaarnwoude en werd deze in gebruik genomen als Informatieboerderij. Op de galerij in de boerderij is een expositie te zien over de geschiedenis van Zorgvrij, die nu alweer 40 jaar bestaat.

 

Kunstwerkwedstrijd

Ter ere van het 40 jarig bestaan krijgt iedereen de uitnodiging om mee te doen aan een kunstwerkwedstrijd met als thema ‘de boerderij’.Ook is er de mogelijkheid om foto’s in te sturen die gemaakt zijn in en rond de boerderij. Van ieder jaar zal de mooiste foto worden uitgekozen. De mooiste knutselwerken en foto’s worden tentoongesteld in de boerderij. De winnaars van de wedstrijden worden extra in het zonnetje gezet tijdens de officiële opening van het feestweekeinde op 29 en 30 mei.

De maximale grootte van de kunstwerken is 15 bij 15 cm. Het jaartal dient op de foto te staan en de rechten liggen na het insturen bij de boerderij. De foto’s kunnen digitaal of in hardcopy opgestuurd worden. Meedoen kan tot 15 april via zorgvrij@spaarnwoude.nl of door het kunstwerk of de foto op te sturen naar;

Boerderij Zorgvrij

Genieweg 50

1981LN Velsen-Zuid

 

Informatieboerderij Zorgvrij

Zorgvrij is een biologisch veeteeltbedrijf met een educatieve functie. Op de boerderij kunnen bezoekers het reilen en zeilen van een boerenbedrijf zien en ervaren. De boerderij heeft een interessant lesprogramma voor basis- en voortgezet onderwijs.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK