DE GROTE INDONESIË TENTOONSTELLING

Maak dit jaar een unieke reis door Indonesië. In De Grote Indonesië-tentoonstelling  vertelt De Nieuwe Kerk Amsterdam het grotere verhaal van het land mét de blik van nu. Van de hoogtijdagen van het legendarische Majapahit-rijk tot aan het huidige Indonesië met al haar beloftes en uitdagingen.

 

De tentoonstelling geeft een beeld van de lange en veelbewogen geschiedenis, de rijke culturen van het land en de bewoners door de eeuwen heen. Van de hoogtijdagen van het legendarische Majapahit-rijk, de voorouderverering, de koloniale overheersing tegenover de Indonesische onafhankelijkheid en de Tweede Wereldoorlog tot de revolutie en het uitroepen van de republiek door Sukarno, het tijdperk Suharto en het huidige Indonesië met al haar beloftes en uitdagingen. Het is een ode aan de grote culturele diversiteit die de archipel al eeuwen kenmerkt. Met bijna 300 objecten en persoonlijke verhalen brengen we het verleden heel dichtbij. De dialoog is nog niet afgesloten, en wij nodigen jou uit om deel te nemen. De tentoonstelling is te zien tot en met maandag 1 april 2024.

 

Over De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om de spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met zo’n 250.000 bezoekers per jaar is het een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland. De Nieuwe Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies, officiële bijeenkomsten en culturele evenementen.

Inspireren, herdenken en vieren, in een van de indrukwekkendste historische monumenten van Amsterdam, pal aan de Dam.

 

WWW.NIEUWEKERK.NL

 

Foto © Mike Bink

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK