MASTERCLASS DOOR SJOERD SOETERS

Naar aanleiding van het succes vier jaar geleden organiseert het ABC Architectuurcentrum Haarlem in nauwe samenwerking met PHIL weer een serie ‘Masterclasses’ door drie bekende Nederlandse architecten. Op woensdagavond 14 februari is het de beurt aan Sjoerd Soeters. Hij heeft voor zijn voorprogramma maar liefst twee aanstormende talenten uitgenodigd: Merle Soeters en Lieve Kramer. Eerder traden in deze nieuwe serie op: Thijs Asselbergs (aTA architectuurcentrale) en Liesbeth van der Pol (Dok architecten).

Deze ABC-Masterclass vindt plaats op woensdagavond 14 februari in de Kleine Zaal van de PHIL, Lange Begijnestraat 11, Haarlem. Kaarten á € 17,50 zijn te reserveren aan de kassa van de PHIL, via deze link, via website www.philhaarlem.nl  of telefonisch 023 – 512 12 12.

 

Sjoerd Soeters
De derde en Masterclass in deze bijzondere reeks wordt dus gegeven en samengesteld door Sjoerd Soeters. Soeters (1947) studeerde van 1967 tot 1975 bouwkunde aan de TU Eindhoven. In 1979 startte hij in Amsterdam zijn eigen architectenbureau en richtte zich aanvankelijk op architectonische- en interieur projecten. De praktijkervaring maakte hem echter duidelijk dat zonder goede stedenbouwkundige uitgangspunten zelfs de meest uitnemende architectuur betekenisloos wordt. Zijn praktijk verbreedde hij daarom tot stedenbouw én architectuur. Projecten die onder meer zijn naam dragen zijn: Circus Zandvoort, Java-eiland Amsterdam, Ministerie VWS Den Haag, Inverdan in Zaandam en Holland Park Diemen. Van 1997 tot 2016 werkten Sjoerd Soeters en Jos Van Eldonk onder de naam Soeters Van Eldonk architecten. Voorjaar 2016 gingen zij uit elkaar en werd PPHP opgericht. Onlangs gaf Soeters aan te gaan stoppen met dit bureau…
Voor zijn voorprogramma heeft Sjoerd maar liefst twee aanstormende talenten gevraagd zich te presenteren: kunstenaar Lieve Kramer en zijn nichtje Merle Soeters, student aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. 

Achtergrond Masterclasses ABC in Phil

Het ABC heeft Thijs Asselbergs, Liesbeth van der Pol en Sjoerd Soeters voor deze tweede reeks ABC-Masterclasses uitgenodigd omdat zij ieder heel ‘eigen’ in hun architectenpraktijk staan met daarbij een kenmerkend handschrift en een uitgesproken architectuuropvatting. Omdat de formule bij de eerste serie in 2019, toen met Winy Maas, Francine Houben en Ben van Berkel, zo goed werkte en aansloeg is die voor deze reeks ook weer leidend. Dus dat betekent dat ook nu weer de architecten zelf een voorprogramma moeten samenstellen door een zogenoemd ‘aanstormend talent’ uit de architectuur – of uit een andere kunstdiscipline de kans te geven zich te presenteren. Zij geven daarmee een stukje ‘tijd’ van hun Masterclass aan de volgende generatie…

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK