Op virtuele expeditie in Design Museum Den Bosch

Op maandag 12 april om 15.30 ga je op virtuele expeditie in de tentoonstelling Radical Austria – Everything is Architecture met tentoonstellingsmaker Bart Lootsma en designjournalist Jeroen Junte. Ontdek de geestverruimende, grensverleggende en maatschappijkritische werken van de Oostenrijkse avant-garde van de jaren zestig en zeventig. Zie de hoogtepunten uit de tentoonstelling; van psychedelische opblaasgebouwen tot choquerende performances en van cultische steden tot cybernetische mode. Bart en Jeroen nemen je mee in de tentoonstelling en gaan op verschillende plekken in gesprek met experts en fans van deze periode in de kunst- en designgeschiedenis.

 

De gratis virtuele expeditie is live te zien op de Facebook-pagina en het Youtube-kanaal van het museum.

 

Ontvang je liever een link via e-mail? Meld je dan hier aan.

 

Slow-art sessies met Meret Oppenheim

Tijdens een virtueel bezoek aan de tentoonstelling Meret Oppenheim: für dich –wider dich bekijk je een aantal werken van Meret Oppenheim heel gedetailleerd. Met de andere deelnemers van deze slow-art sessie ga je op zoek naar dat wat kenmerkend is voor Meret Oppenheim. Dit doe je niet door in korte tijd zoveel mogelijk werken te zien, maar door uitgebreid de tijd te nemen voor het bestuderen van vijf werken. Een museumdocent van Design Museum Den Bosch neemt je bij de hand en helpt je hierbij door het doen van verschillende verfrissende kijkroutines. Je zult zien dat je door rustig waar te nemen, het inventariseren van wat je ziet en werken met elkaar te vergelijken, je je denken over het werk van Meret Oppenheim verdiept. Waarschijnlijk kom je tot hele nieuwe perspectieven!

 

Deze slow-art sessies vinden plaats op 22 april om 15.00 en op 24 april om 11.00. Deelname is gratis, maar je moet je wel aanmelden om de link te ontvangen.

 

Meld je hier aan

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK