Zeehavendagen Amsterdam

Altijd al willen weten wat zich afspeelt in de havens van Amsterdam? Kom dan naar de Zeehavendagen van 22 tot en met 25 juni. Meer dan 50 attracties laten je proeven van de werkzaamheden die hier al sinds mensenheugenis op en aan het water plaatsvinden. Ben je op zoek bent naar een goed betaalde baan in de havenlogistiek? Ook dan zit je goed, want het havenbedrijfsleven etaleert al zijn vacatures.

 

Iedereen van 8 tot 88 jaar komt aan zijn trekken tijdens Zeehavendagen Amsterdam. Je kunt gedurende vier dagen op allerlei plekken langs het IJ en in Westpoort, Zaanstad, IJmuiden en achter Het Scheepvaartmuseum opstappen en leuke vaartochten maken. Eenmaal aan boord van een voormalige marine-fregat, de patrouilledienst van Port of Amsterdam of de legendarische zeesleper Holland kom je op plekken waar je normaal gesproken niet mag komen, hoor je altijd een interessant verhaal en kijk je vanaf het water tegen immense schepen op.

 

Wie doen mee

Wil je meer weten over het havenbedrijfsleven? Boek dan een gratis rondleiding bij de vele bedrijven die speciaal tijdens Zeehavendagen hun poorten open zetten voor publiek. Onder hen zijn Eurotank, Damen Shiprepair en Oranjewerf, C.Steinweg-Handelsveem (cacaobonen), Chocolatemakers, VCK Logistics, Port of Amsterdam, de sleepdiensten, Tata Steel, CJ Hendriks, TMA Logistics (containers), Graniet Import, GBN Kunstgras recycling, het Afval Energie Bedrijf (AEB), de GVB-veerdienst, Tate & Lyle, Voorbij Prefab, het Zeemanshuis, Koop Car Terminal en nog veel meer. Wie de haven van bovenaf wil bekijken boekt een rondvlucht per helikopter.

 

Vacatures

Zeehavendagen Amsterdam bied je ook de kans om te kijken welke banen er allemaal in de haven beschikbaar zijn. Daarvoor ga je naar De Terminal. Dit is een speciaal door de organisatie ontwikkelde pop-up aan de kop van de Westhaven waar je je kunt oriënteren op vacatures en kennis maakt met technische opleidingen (MBO- en HBO-niveau).

 

Douane en politie

Hier is ook de plek waar je kunt opstappen voor een rondleiding of een vaartocht op één van de schepen die daar liggen afgemeerd. De douanedienst en politie te water geven daar geregeld demonstraties en workshops. Zelfs een escape room (op een zeilschip) ontbreekt niet in het aanbod en hier ligt je kans om een patrouilleschip van de Port of Amsterdam van binnen te bekijken of een bezoek te brengen aan het Nautisch Coördinatie Centrum van de haven.

 

Pendeldienst

Als je snel in de haven wil komen, reis je eerst naar Station Sloterdijk. Van daaruit is het slechts tien minuten lopen naar de speciale pendeldienst die bij Rederij Spliethoff klaar ligt aan de steiger. Hier zitten ook Chocolatemakers en het Zeemanshuis. De pendelboot brengt je in circa 30 minuten naar De Terminal aan de kop van de Westhaven. Onderweg ben je getuige van het laad- en los proces van kolen aan de kade van HES-OBA Bulk of cacaobonen bij C.Steinweg-Handelsveem.

 

Hoogtepunt

Eén van de hoogtepunten van Zeehavendagen Amsterdam is de komst van de Zr.Ms.De Ruyter, op 24 en 25 juni. Er zijn diverse mogelijkheden om de intocht van dit marine-fregat op het water mee te maken. Als het schip eenmaal aan de kade de Passenger Terminal Amsterdam ligt, dan houdt zij gratis open schip. De kans dus om een oorlogsbodem van dichtbij te bekijken. Een primeur voor Amsterdam.

 

www.zeehavendagenamsterdam.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK