WILDFIRE: het zomeravond spektakel van 2023

Middenin het Amsterdamse Bos ligt een verborgen parel waar natuur, cultuur en een gevoel van vrijheid samenkomen: het Amsterdamse Bostheater. Een openluchttheater op een steenworp afstand van het centrum van Amsterdam, waar elke zomer concerten, films en theaterspektakels worden gespeeld. Waar je een drankje kunt drinken en picknicken op de tribune met bekenden en onbekenden. Waar sfeermakers je meenemen om je te raken en vermaken, en waar de avond steevast eindigt onder een magische sterrenhemel, ook deze zomer!

 

Traditiegetrouw is het openluchttheater in de zomer dé plek voor bijzondere theaterproducties die speciaal voor het Amsterdamse Bostheater worden gemaakt. Deze zomer bestormt muziektheatergezelschap Orkater het immense podium tussen de hoge bomen met Wildfire: een muzikaal en visueel zomeravondspektakel voor volwassenen, geïnspireerd op Maurice Sendaks iconische prentenboek Where the wild things are.

Een negenkoppige liveband van getalenteerde Orkatermakers zet het bos in lichterlaaie met een losgeslagen muzikale trip over ons verlangen naar samenzijn. Over de angst voor eenzaamheid en de drang naar verbinding. Hoe treden we een onzekere toekomst tegemoet zonder elkaar kwijt te raken?

 

Over Wildfire

Benni voelt zich alleen. Ze mist haar vader en maakt zich zorgen om de wereld. Er is ruzie, de zon zal uit elkaar spatten en ondertussen raast alles en iedereen maar door. Die druk is ondragelijk groot. Ze neemt haar toevlucht tot een wereld waar driften de vrije hand hebben en woede, rouw, hunkering en euforie hun puurste vorm aannemen. Een vrijplaats van de grote gevoelens. Daar waar de wildernis is.

Wildfire belooft spectaculair totaaltheater te worden met veel muziek en een getalenteerde en energieke cast waaronder Jip van den Dool en Denzel Goudmijn. De hoofdrol wordt vertolkt door ‘Ntianu Stuger, door de Volkskrant bestempeld als beeldbepalend talent van 2023. Nina Polak schrijft het script en Belle van Heerikhuizen (1992) tekent voor de regie. Eerder maakte ze de succesvolle voorstellingen ILIAS en De meester en Margarita, die werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2022.

 

“Het Amsterdamse bos is de uitgelezen plek om met elkaar onze eenzaamheid te bezweren.” – regisseur Belle van Heerikhuizen

 

Wildfire is van 29 juni t/m 9 september exclusief te zien in het Amsterdamse Bostheater.

Speciale data:

  • English subtitles: Thursday July 13 & 20, Thursday August 24 & 31, Thursday September 7
  • Voorstelling met blindentolk: 8 september (i.s.m. stichting Komt het Zien!)
  • ClubNight: Vrijdag 30 juni & 7 juli. Kijk de voorstelling en ga daarna met de voetjes van de vloer.

 

Voor meer informatie: Bostheater.nl/wildfire

 

Foto © Anne-Claire-de-Breij

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK