NEDERLANDS KAMERKOOR VOERT WERKEN UIT VAN BACH, DE LEEUW EN PÄRT

In oktober brengt het Nederlands Kamerkoor een concertprogramma met werken van Johann Sebastian Bach, Ton de Leeuw en Arvo Pärt. Met dit programma verbindt het koor onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra ogenschijnlijke uitersten in de koormuziek, van de motetten van Bach tot de Baltische klanken van Arvo Pärt. Het concert is te beluisteren van 21 t/m 23 oktober in Nijmegen, Amsterdam en Utrecht.

Het Nederlands Kamerkoor voert onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra werken uit van Bach, De Leeuw en Pärt: componisten die ieder op een eigen manier naar een verbinding met een hogere macht streven. De motetten van Johann Sebastian Bach staan bekend om hun zeggingskracht en worden gerekend tot de hoogtepunten van de Westerse vocale muziek. Bachs vocale werken worden geflankeerd door muziek van de Estse Arvo Pärt, die met zijn meditatieve koorklanken talloze muziekliefhebbers wereldwijd bereikt. Het hart van het programma wordt gevormd door Car nos vignes sont en fleurs van Ton de Leeuw, een van de meest toonaangevende Nederlandse componisten van de 20e eeuw. In dit a-capellawerk voor twaalf stemmen bezingt het Nederlands Kamerkoor het menselijke verlangen naar de liefde en de evenzo menselijke angst om de liefde te verliezen.

 

Bach & Pärt is van 21 t/m 23 oktober 2022 te horen in Nijmegen, Amsterdam en Utrecht. Tickets en meer informatie via nederlandskamerkoor.nl/bachpart

 

Foto © Melle Meivogel

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK